Челси и Сити следят Сонг


Н. Гавазов

Челси и Сити следят Сонг

Челси и Манчестър Сити внимателно следят ситуацията около полузащитника на Уест Хем Алекс Сонг, обмисляйки да подпишат с играча. Както е известно, 27-годишният играч на Барселона провежда сезона под наем на "Ъптън Парк". Според по-ранни съобщения, каталунците не възнамеряват да връщат камерунеца и са готови да го продадат или да го отправят под наем в друг отбор.

Сериозен интерес към бившия полузащитник на Арсенал проявяват Рома, Интер и Милан, но Алекс може да получи оферта и от клуб от Англия, което би удовлетворило африканеца.

Навремето Сонг пристигна в Арсенал на 17-годишна възраст и се смята, че е възпитаник на школата на "артилеристите", т.е. местен играч. Подписването с Алекс не е приоритет за Челси и Сити, но двата клуба разглеждат играча като добър вариант за крайно комплектоване на съставите си и покриване на критериите за наличие на местни играчи в отбора.

Що се отнася до Уест Хем, "чуковете" не таят надежди, че ще могат да задържат камерунския национал и вече преговарят за трансфера на 23-годишния Педро Обианг от Сампдория.

 

  Сподели
113