Клиши: Може би трябва да се поучим от скучния футбол на Челси


Н. Гавазов

Клиши: Може би трябва да се поучим от скучния футбол на Челси

Защитникът на Манчестър Сити Гаел Клиши е на мнение, че "скучният" футбол на Челси трябва да научи на нещо него и съотборниците му. Не е тайна, че "гражданите" се стремят да играят привлекателен и атакуващ футбол. Независимо от всички трудности, те си остават най-резултатният отбор във Висшата лига. Гаел обаче е на мнение, че Сити трябва да се поучи от прагматичния стил на игра на Челси, където на първо място се поставят резултатите, а рисковете се изключват.

"Хората говорят, че Жозе Моуриньо играе отбранителен футбол, а отборът му не обича да атакува. Те спечелиха много мачове с един-единствен гол, но в крайна сметка ти обръщаш внимание само върху трофеите. Понякога във футбола се налага просто да печелиш мачовете си, без да играеш добре. През този сезон загубихме срещи, вместо да се задоволим с равенството. Челси в същите ситуации, ако не може да постигне победи, се стреми да не загуби. В това е разликата между нас и тях през този сезон", заяви Клиши.

"Нашата философия е да играем привлекателен футбол и да вкарваме много голове, но в същото време нека отдадем дължимото на Челси, който е най-добрият отбор през този сезон. Ако на тях им трябват пет точки за титлата и им се налага и петте мача да завършат наравно, те ще го направят. Нито един отбор в лигата не е способен на това. Може би пък са прави в своя подход", каза още бранителят.

 

  Сподели
111