Сити с труден, но сладък успех срещу Вила


FUTBOL-TV

Сити с труден, но сладък успех срещу Вила

Манчестър Сити постигна успех с 3:2 в мача си с Астън Вила от 34-я кръг на английската Висша лига. Победата за "гражданите" им донесе три точки и вече са с актив от 67 и за момента изпревариха Манчестър Юнайтед и Арсенал. За гостите това бе 18-та загуба и те остават 15-ти с 32 точки.

Мачът започна по най-добрия възможен начин за Сити и още в 3-ата минута Агуеро откри резултата. Стражът на гостите Гузан опита да намери свой съотборник, но пасът му придоби странна траектория и на практика се получи нещо като подаване на Кун в наказателното поле, а след това аржентинецът вкара без проблеми в опразнената врата на противника.

През второто полувреме играчите на Мануел Пелегрини успяха да вкарат и второ попадение в 66-тата минута, като по този начин си подсигуриха победата срещу изморения тим на Вила. Попадението за домакините бе дело на Александър Коларов, който се разписа от пряксвободен удар, отсъден за нарушение срещу Джеймс Милнър.

Две минути по-късно гостите се върнаха в двубоя, след като Том Клевърли се разписа с красиво попадение след добра комбинация с Кристиан Бентеке. Две минути преди края на срещата Карлос Санчес смълча феновете на Манчестър, след като с прекрасен шут преодоля Харт и изравни резултата - 2:2.

Минута преди края на двубоя Фернандиньо се разписа, след като към него бе насочено центриране от корнер. Футболистът овладя топката, след което отправи точен удар, за да донесе успеха на тима си - 3:2.

С трите спечелени точки отборът на Мануел Пелегрини заема втората позиция, като е с актив от 67 точки. Тимът обаче има мач повече oт Манчестър Юнайтед и два повече от Арсенал.

  Сподели
169