Карагър: Коутиньо е новият Суарес


Н. Гавазов

Карагър: Коутиньо е новият Суарес

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър отбеляза нарастващата роля на плеймейкъра на "червените" Филипе Коутиньо. Според мнението на бившия футболист, 22-годишният бразилец води отбра след себе си във всеки мач, както това правеше Луис Суарес през миналия сезон.

"Ролята, която изигра срещу Нюкасъл бе "лъжлива деветка". Обикновено очакваме появата му на фланга, но този път той демонстрира умението си да играе на малко пространство срещу съперниците. През миналия сезон Луис Суарес бе главна фигура в Ливърпул, той водеше отбора след себе си. През този сезон такъв за Ливърпул стана Коутиньо и той ще си остане такъв за в бъдеще. Не мисля, че тази позиция ще е постоянна за него, тъй като знаете, че сега Стъридж го няма. Но срещу Нюкасъл Филипе игра зад централния нападател и се представи впечатляващо", заяви Карагър.

"То достигна стадии, който позволява да твърдим, че е на едно ниво с Касорла, Йозил и Мата - играчи, които действат между линиите. Тези футболисти винаги обезпечават головете и резултатните подавания, а Коутиньо се подобри в това отношение през този сезон. Той сега е този човек, който всеки път когато получи топката ни кара да мислим, че нещо ще се случи. Когато Ливърпул се бореше за титлата през миналия сезон, аз не бях много уверен, че той е играч от топ ниво, но сега наистина близо до това. Той става по-добър с всяка изминала седмица", добави бившият защитник на Ливърпул.

 

  Сподели
79