Роджърс е обезпокоен от играта на Пуул в атака


Н. Гавазов

Роджърс е обезпокоен от играта на Пуул в атака

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс е на мнение, че главният проблем за "червените" се състои в отсъствието на голове. Мърсисайдци имат 45 попадения през този сезон, което е с 18 по-малко от Челси и Манчестър Сити. Според Роджърс, той ще се опита да намери изход от ситуацията

"Трябва да продължаваме да търсим решение на нашите проблеми в атака. Когато всички играчи са здрави и са готови да излязат на терена, ние представляваме страшна сила, но голмайсторът ни е само с шест гола. Трима от нас имат по три попадения. Това е реалността и ние трябва да намерим решение. Ако погледнете мача ни с Арсенал, в началото имахме положения, но не успяхме да ги реализираме. В същото време мисля, че трябва да увеличим положенията пред чуждата врата, да прибавим в изграждането им", заяви Роджърс.

"Освен това, недобре владеем топката. Това се видя не само срещу Юнайтед и Арсенал, но и в първото полувреме на мача със Суонзи. Липсваха ни бързи подавания и скорост в играта. С Юнайтед се стараехме да градим, но лесно губехме топката и оставихме много празни пространства. Срещу Арсенал лошо стартирахме, но се върнахме в мача. След това обаче допуснахме грешки в отбраната. Не мисля, че проблемите са от схемата. Просто бавно работим с топката", каза още мениджърът.

 

  Сподели
86