Роджърс: Трудно ще привлечем топ играчи без ШЛ


Н. Гавазов

Роджърс: Трудно ще привлечем топ играчи без ШЛ

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс сподели мнение, отсъствието на отбора от Шампионска лига ще затрудни привличането на играчи от световна класа. След две поредни загуби във Висшата лига на Англия, мърсисайдци вече изостават на седем точки от четвъртото място. За наставника на "червените" това е голям проблем.

"Наясно съм, че ако не сме в Шампионската лига, трудно можем да привличаме играчи на известни играчи. Повечето от тях искат да играят в Шампионската лига, на най-високо ниво. Ако не си сред най-добрите, не можеш да привличаш най-добрите. Наясно сме с това", заяви Роджърс.

"Значи, така ще е докато Ливърпул не стане по-стабилен. Имаме млади футболисти, които набират опит. Ето защо мисля, че скоро отново ще играем в Шампионска лига. През този сезон това е малко вероятно. Но при всички случаи Ливърпул е голям отбор, за който искат да играят много футболисти", каза още специалистът.

"Аз съм реалист. За да повишим шансовете си за място в топ 4, ние трябва да отнемем точки от Арсенал. А аз не очаквам, че някой от конкурентите ни ще се провали в края, особено що се отнася до Арсенал и Манчестър Юнайтед. Едва ли това ще се случи. Още повече, че отчитайки колко много играчи загубихме наскоро, трудно ще бъде да наваксаме седем точки", завършва Роджърс.

 

  Сподели
179