Стърлинг: Не съм алчен ревльо


Н. Гавазов

Стърлинг: Не съм алчен ревльо

Полузащитникът на Ливърпул Рахим Стърлинг заяви, че застоят в преговорите за новия договор с клуба е предизвикано не заради искания по увеличение на заплатата. Действащият договор на 20-годишния англичанин изтича след две и половина години, но Рахим засега отказва да продължава съглашението си, макар че, според думите на мениджъра Брендън Роджърс, предложението на клуба е невероятно.

Разногласията незабавно доведоха до слухове за интерес от страна на Арсенал и Манчестър Сити, заговори се и за вариант за намеса на Реал Мадрид.

В крайна сметка Рахим бе принуден да даде обяснение за ситуацията - става дума не за пари, а за сънения относно амбициите на Ливърпул.

"Работата не е в парите, съвсем не е в тях. Става дума за победи, за трофеи. Аз не мисля за автомобили, за някакви скъпи апартаменти, аз просто искам да бъда добър. Не искам да бъда възприеман като някой 20-годишен алчен ревльо. Никога не искам феновете да мислят за мен, че аз искам да печеля колкото е възможно повече пари. Искам те да знаят, че това не е така. Просто имам нужда от време за размисъл, за размишление, какво постигнах в кариерата си дотук, накъде трябва да се движа и какво трябва да правя, за да се подобря в професионално отношение", заяви Стърлинг.

"Феновете може да са недоволни, но такъв е футболът и ти трябва спокойно да се отнесеш към подобна ситуация. Старая се да изхвърля всичко това от главата си и ето защо помолих да бъдат отложени преговорите за лятото. В края на сезона ще седнем на масата за преговори и ще обсъдим всичко с моите представители и ръководството на клуба. Гарантирам това. Когато започнах своя футболн път в КПР, изобщо не съм мечтал, че ще ми се предостави такава възможност. Благодарен съм на Ливърпул за това, но точно сега искам да се съсредоточа върху своята игра. Искам да завърша сезона с голяма победа, а в Купата на Англия имам този шанс", каза още играчът.

 

  Сподели
81