Мартинес: Коща трябва да разбере, че тук не е Примера дивисион


Н. Гавазов

Мартинес: Коща трябва да разбере, че тук не е Примера дивисион

Мениджърът н Евертън Роберто Мартинес се изказа по повод провокацията на нападателя на Челси Диего Коща по време на вчерашната среща между двата отбора. Както е известно, след автогола на Шеймъс Коулмън, Коща хвана топката и побягна към ирландеца, крещейки му нещо на испански. Това доведе до конфликт между нападателя и Тим Хауърд.

Наставникът на Евертън е на мнение, че подобно поведение на Коща, който преди това се състезаваше в Пример дивисион, не съответства на британската култура, където професионализмът и уважението към чуждите играчи стоят на преден план.

"Мисля, че има чуждестранни играчи, които след прехода си във Висшата лига трябва да разберат, че тук съществува съвсем различна култура и етика. Най-лошото, което може да направиш е да проявиш неуважение към другия футболист, дори той да играе срещу теб. Убеден съм, че Коща много бързо ще разбере това. Поведението на терена е уникална британска черта. За тази лига са характерни професионализъм и уважение. Мисля, че на Коща ще му трябва време да разбере, а той ще го разбере", че тази лига е друга, че към нея се приспособяват играчите, а не лигата да се адаптира към новите футболисти", заяви испанският специлист.

 

  Сподели
144