Оливие Жиру измъкна "следката победа" на "карамелите" (видео)


П. Пенков

Оливие Жиру измъкна

Арсенал успя да се добере до изключително изстрадано равенство 2:2 при визитата на Евертън в мач от втория кръг на Висшата лига. Определението не е случайно, тъй като "карамелите" водиха в резултата до 89-та минута, като превкусваха сладката победа. "Обичайният заподозрян" Оливие Жиру беше на друго мнение и не остави отбора му да изгуби на "Гудисън Парк". 

Евертън откри резултата още в 19-та минута на двубоя, когато след постепенен натиск на левия фланг, топката достигна до полузащитника на "карамелите" Гарет Бари, който отправи прецизно центриране на далечната греда, където Шеймъс Коулмън, с плътен удар с глава, направи безпомощен Войчех Шчесни. До края на първото полувреме Евертън продължи да осъществява натистик, въпреки преднината в резултата. 

В 45-та минута на първата част, Ромелу Лукаку успя да се възползва от грешка на противников играч, отнемайки топката в средата на терена. Белгийският национал се впусна по десния фланг, стигайки наказателното поле на Арсенал, където с точен пас намери Стивън Нейсмит, който не пропусна идеалната възможност да удвои преднината на "карамелите". 

С оставащите 10 минути до края на двубоя, Арсенал "затегна примката" около съперника си, като в 83-та минута усилията на "артилеристите" дадоха своя резултат. Испанският полузащитник на Арсенал Санти Касорла беше допуснат съвсем необезпокоявано да навлезе в половината на "карамелите" през левия фланг, където с точно центриране в пеналта, успя да намери съотборника си Арън Рамзи, който да намали резултата на 2:1. 

В изтичащата последна минута от редовното време на мача, Натчо Монреал успя да достигне трудна топка на левия фланг, където беше оставен напълно сам от бранителите на Евертън. Испанецът взе решение да центрира топката в наказателното поле, въпреки че Оливие Жиру беше единствения негов съотборник там. Жиру обаче успя да се справи сам с двата играчи, които го позеха, като с точен удар с глава изпрати кълбото в долния десен ъгъл на Хауърд за 2:2. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
196