Арсенал възобновява интереса си към Бензема


Н. Гавазов

Арсенал възобновява интереса си към Бензема

През наближаващото лято Арсенал възнамерява да възобнови своя интерес към нападателя на Реал Мадрид Карим Бензема, който отдавна е трансферна цел на лондончани. Новият етап от интереса на мениджъра на "артилеристите" Арсен Венгер към своя сънародник е обусловен не само от острата необходимост на Арсенал в укрепване на атакуващата линия, но и от факта, че на Бензема остава само една година от контракта му с Реал.

Венгер се опита да получи Карим през миналото лято, но тогава му бе казано, че играчът не се продава - Реал се раздели с Гонсало Игуаин. Сега ситуацията е съвсем различна, тъй като след година Реал може да загуби своята звезда без да получи каквато и да е компенсация за него.

Според публикации в днешния британски печат, Арсенал е готов да вложи в 26-годишния французин около 30 милиона паунда. Очаква се, че официалните преговори между клубовете ще започнат веднага след финала от Шампионска лига, в който Реал ще се сражава с Атлетико.

Твърди се също така, че Арсенал поглежда не само към Бензема. Венгер изпусна Диего Коща и Йосип Дрмич, поради тази причина Марио Манджукич все още е в радара на "артилеристите" - бъдещето на хърватина в Байерн изглежда под въпрос във връзка със скорошното пристигане в Мюнхен на Роберт Левандовски.

 

  Сподели
329