Валенсия ще продаде Давид Вия и Давид Силва на Юнайтед?


.

Валенсия ще продаде Давид Вия и Давид Силва на Юнайтед?

Испанският Валенсия е принуден да се раздели със звездната си двойка Давид Вия и Давид Силва, а Манчестър Юнайтед са готови отново да проявят интереса си към дуото, съобщава новината Sportinglife . В момента с най-големи шансове от европейските клубове, които мохат да извадят парите и да платят за двете звезди са именно английските шампиони.

Клубът от Испания през лятото бе притиснат от кредиторите си и предложи за продан двамата си футболисти за да се справи чрез продажбата им с финансовата криза в отбора, но след това по една или друга причина отхвърли множеството кандидати. Както е известно Реал Мадрид и Барселона следяха нещата изкъсо, дори Бегиристайн обядва с Давид Вия в курорта Салинас в края на юни, което предизвика скандал в отношенията между двата клуба. Отделно пък при провеждането на преговорите с Реал Мадрид също се стигна до скандал, след като стана ясно, че мадридския отбор води двойна игра.

От английска страна интерес пък проявяват от Юнайтед и Ливърпул, и дори двата клуба проведоха предварителни сондажи за евентуална сделка.

Известни са добрите взаимоотношения на Рафа Бенитес с испанските клубове и агенти на футболистите, но най-вероятно от "Анфийлд" няма да могат да се намесят в борбата за двамата футболисти поради финансовата криза, която тресе клубът. Дълговете на Ливърпул са в размер 300 милиона паунда, строежът на нов стадион се отложи, което разгневи привържениците на отбора, а собствениците на отбора обявиха, че повече от 20 милиона паунда не могат да заделят за нови попълнения.

На "Олд Трафорд" обаче нещата са различни. 80 милиона паунда от продажбата на Роналдо през лятото все още са в клубната каса и чакат своя ред да влязат в употреба. Слуховете, които витаят във футболното пространство на Англия, че сър Фъргюсън ще отвори чековата книжка през януари месец и ще закупи качествени футболисти могат да се окажат и наистина верни.

Давид Вия обяви, че ако напусне валесианците иска да продължи кариерата си в Испански клуб, но това са твърдения направени преди каквото и да е предложение от някого и лесно ще бъде убеден от клубът и агента си да промени мнението си. Давид Силва обаче заяви вече, че няма да откаже една добра оферта от английски клуб и може да заиграе в Англия.

Дали Ливърпул или Юнайтед ще направят предложение към Валенсия остава на този етап в сферата на тълкуванията и предположенията, но по всичко изглежда, че финансовите проблеми на испанския клуб ще го накарат да предложи звездите си за продажба.

Спортният директор на Валенсия Фернандо Гомеш заяви пред Las Provoncias TV, че с продажба на Вия и Силва ще се разрешат проблемите на клуба, но отрече да е правена все още някаква оферта към тях за футболистите.

"Ако дойде моментът когато не може да издържаме повече, ще трябв ада продаваме, и те (Б.ред. - Вия и Силва) ще бъдат продадени", казва Гомеш.

"Направихме много усилия през лятото да ги задържим, но икономическата ситуация продължи да се влошава, тогава нещата стават наистина сериозни", коментира спортният директор.

"Не сме получили официална оферта все още за Вия и Силва. Това което знаем е от пресата", завършва Гомеш.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
190