Гари Невил: Според мен имаше дузпа за Суарес


Н. Гавазов

Гари Невил: Според мен имаше дузпа за Суарес

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед и националния отбор на Англия Гари Невил коментира ситуацията с отсъдената дузпа в мача между Астън Вила и Ливърпул. Както е известно, нападателят на мърсисайдци Луис Суарес бе съборен от стража на гостите Брад Гузан и тази тема продължава да вълнува английската футболна общественост.

"Всяка седмица в страната започват дебати по повод паданията на нападателите в наказателното поле. Лично аз смятам, че вратарите вземат грешното решение влизайки в нападателите, което води до дузпа. Не знам какво се опита да направи Гузан, но мисля, че седейки вечер у дома си, той е разбрал, че следващият път няма да действа по този начин", заяви Невил.

"Много хора твърдят, че Суарес е симулирал. Ако съм играч на Вила обаче, аз бих се разстроил от играта на своя вратар. Ако съм футболист на Ливърпул, ще се разстроя, ако съотборникът ми не падне в такава ситуация. Това е професионалното ми мнение по този въпрос. Въпросът е в това, дали това е дузпа или симулация. Отговорът е дузпа, защото коляното на Гузан се сблъска с глезена на Суарес", заяви Невил.

 

  Сподели
147