Анонс на останалите срещи от Висшата лига - 20-ти кръг


И. Ангелов

Анонс на останалите срещи от Висшата лига - 20-ти кръг

Кристъл Палас - Норич
Стадион: "Селхърст Парк", Лондон
Дата: 01.01.2014г.
Час: 17:00
Съдия: Майк Дийн

Кристъл Палас няма загуба в 13 домакинства срещу Норич и Тони Пюлис ще иска да съхрани този добър рекорд срещу "канарчетата" с началото на новата година. "Орлите" обаче загубиха 3 от последните 4 кръга в лигата и освен всичко те ще търсят подобрение на формата си.

Норич е на 3 точки над Палас в лигата, но взе 4 точки от последните си 2 гостувания. Крис Хютън може и да загуби последните два мача в елита, но никога не е губил 3 поред и сега надеждите са този анти-рекорд да не бъде поставен именно с началото на 2014-та. Норич ще търси да се възползва от многото проблеми с контузени при домакините.

Адлене Гедиора, Патрик МакКарти, Глен Мъри, Джером Томас, Джак Хънт и Камерън Джером със сигурност пропускат срещата за Палас, а под въпрос са още Кагишо Дикачой и Стюарт О'Кийф. Тони Пюлис обаче разполага с дълга скамейка и може да замени всеки един от играчите си.

Само Алекс Тети, Антъни Пилкингтън и Елиът Бенет са аут за гостите, които вероятно няма да променят нищо в състава от последната среща - минималната загуба от Ман Юнайтед. Домакинството ще изиграе роля тук, както и умората в състава на гостите.

Прогноза: Кристъл Палас - Норич 2:0

 

Фулъм - Уест Хем
Стадион: "Крейвън Котидж", Лондон
Дата: 01.01.2014г.
Час: 17:00
Съдия: Марк Клатънбърг

Фулъм дори не регистрира точен удар в последния мач срещу Уест Хем, който бе загубен през ноември, а само преди дни лондончани бяха унижени от Хъл Сити с 6:0. Това е един отбор, отчаян да се завърне на пътя на победата.

"Чуковете" могат да помогнат на ситуацията на домакините с оглед факта, че ключови титуляри ще липсват. Тимът ще търси да надгради над настроението, което получи след зрелищното равенство с Уест Бром през уикенда. 

Димитър Бербатов отново е под въпрос за Фулъм, след като той пропусна и загубата от Хъл, но сега шансът за появата му в игра е голям. Бреде Хангеланд, Матю Бригс, Филип Сендерос и Маартен Стекеленбург остават аут.

Уинстън Рийд, Рикардо Важ Те, Анди Керъл, Стюарт Даунинг, Джеймс Томкинс и Джеймс Колинс не могат да вземат участие за гостите поради травми. Вдъхновението на сезона Равел Морисън пък е под въпрос и надеждите са той да може да поведе своите отново. След доброто си представяне от скамейката в последния мач с УБА, Модибо Майга със сигурност ще започне този мач.

Прогноза: Фулъм - Уест Хем 1:1

 

Съндърланд - Астън Вила
Стадион: "Стейдиъм ъф Лайт", Съндърланд
Дата: 01.01.2014г.
Час: 17:00
Съдия: Майк Джоунс

И двата отбора са отчаяни за точки в момента. Макар да се намира на последната позиция, Съндърланд е в далеч по-добра форма от своя гост, който обаче измъкна точка от Суонзи, макар да отстъпваше по всеки показател в последния си мач.

"Черните котки" имат някои притеснения в отбрана понастоящем, а формата на отбраната на гостите се свързва единствено с наличието на Рон Влаар, който често пропуска срещи за своите. Сега отново той е под въпрос.

Неясно е как ще бъде подреден Съндърланд в отбрана, след като Уес Браун е наказан, капитанът Джон О'Шей е контузен, както и Карлос Куеяр. Вероятно Роберж и Диаките ще заемат позиции в дефанзивния вал. От всичко това може да се възползва завърналият се Кристиан Бентеке за Вила. Липсата на голове от негова страна е основната причина и за положението на Вила напоследък, но сега той бе третиран от травма в родната Белгия и отново е готов за игра.

Домакините вкараха само веднъж в последните си 4 мача с Астън Вила, а гостите ще се надяват да намерят голове в добрата форма на Агбонлахор и възстановен Бентеке.

Прогноза: Съндърланд - Астън Вила 0:1

 

Уест Бромич - Нюкасъл
Стадион: "Дъ Хауторнс", Уест Бромич
Дата: 01.01.2014г.
Час: 17:00
Съдия: Лий Мейсън

Уест Бром вече девет кръга няма победа. Това е най-лошото подобно постижение в елита на Англия тази година. Изглежда уволнението на Стив Кларк не помогна по никакъв начин на положението в клуба.

В контраст, Нюкасъл се намира в прекрасна форма тази година, макар и загубата на точки в 3 от последните 6 мача да постави тима на 8-ата позиция в таблицата.

Позитивното за този сблъсък е липсата на контузени играчи от двете страни. Само Виктор Аничебе е под въпрос за домакините. Хатем Бен Арфа ще се завърне на мястото на Върнан Анита за гостите, след като получи почивка за мача с Арсенал.

Албиън има отчаяна нужда от победа, но след 3 поредни равенства надали именно срещу друг отбор в търсене на точки това ще се случи. Анелка и Берахино вкараха в зрелищното равенство на УБА с Уест Хем преди дни и отново ще са заплаха, но формата на Бен Арфа и Кабай за гостите ще е ключът към изхода от срещата.

Прогноза: Уест Бромич - Нюкасъл 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
259