Киоун: Със Суарес Арсенал щеше да бъде шампион


Н. Гавазов

Киоун: Със Суарес Арсенал щеше да бъде шампион

Бившият защитник на Арсенал Мартин Киоун смята, че "артилеристите" към Коледа са щели да бъдат шампиони на Висшата лига, ако през лятото са успели да подпишат с Луис Суарес. Както е известно, през последния трансферен прозорец лондончани се опитаха да привлекат в редиците си уругваеца, предлагайки за него 40 милиона плюс един паунд, но в крайна сметка Луис остана на "Анфийлд", а след като изтърпя наказанието си от десет мача, нападателят започна да играе по-добре отколкото преди.

"Както каза Роби Фаулър миналата вечер, Суарес започна да засенчва бившите нападатели на отбора. Нивото на неговите голове е сензационно. За тези години Стивън Джерард вкара немалко красиви попадения, но на мен ми се струва, че Суарес сега прави това за забавление", заяви Киоун.

"Мисля, че ако бе преминал в Арсенал през лятото, въпросът с титлата щеше да е решен към Коледа. Никога преди не се е усмихвал така, както го направи вчера. Той се наслаждаваше над това, което прави. Егоист е, но все така отличен нападател. Ако продължава да прави това, ще му се наложи да си тръгне за да търси успехи, но не мисля, че Ливърпул ще го пусне. Смятам, че Суарес превъзхожда Ван Нистелрой, но не е толкова бърз като Тиери Анри, с когото аз играх. По-скоро Суарес е комбинация между Анри и Бергкамп. Той вкарва различни и забележителни голове", каза още бившият футболист на Арсенал.

 

  Сподели
121