Венгер: Бендтнер има качества да играе за Арсенал


Н. Гавазов

Венгер: Бендтнер има качества да играе за Арсенал

Наставникът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че нападателят Никлас Бендтнер "притежава качествата", за да помогне на отбора си да постигне поставените цели през сегашния сезон. На старта на сегашния сезон датчанинът бе жестоко критикуван от собствените си фенове, но Венгер не се изплаши да пусне Никлас в стартовия състав н вчерашния мач от Висшата лига против Хъл Сити.

Именно Бендтнер, на чието място напълно можеше да се появи и Тио Уолкът, още във втората минута откри резултата и общо взето игра добре.

"Това бе добра игра от страна на Никлас. Той се върна и упорито работи на тренировките. Знам че притежава качествата да играе за нас и го показа сега. Много зависи от самоотдаването му и физическата му форма. В последно време той работи много добре, но когато е добре физически, той е способен да се конкурира с когото си поиска", заяви Венгер.

"Контролирахме развитието на мача, демонстрирахме техническо майсторство и много добра настройка. Никога не се предадохме. По-малко ми хареса, че не се възползвахме от шансовете си, можеше да вкараме повече. През този сезон вкарахме редица голове, демонстрирайки истинско майсторство на паса и движение. Някои от тях бяха невероятно. Трябва да запазим тази настройка, желание и единство. Притежавам много майсторски отбор, с фантастичен дух", каза още французинът.

 

  Сподели
115