Бартън: Изпуснах си нервите, но това не бе обикновена ситуация


А. Павлов

Бартън: Изпуснах си нервите, но това не бе обикновена ситуация

Джоуи Бартън призна, че все още е далеч от човека, който иска да бъде, след като обясни, че шимпанзето вътре в него е взело връх по време на двубоя с Манчестър Сити от последния кръг за миналия сезон във Висшата лига. Бартън бе наказан за 12 мача от Футболната асоциация след червения си картон и последвалата груба проява при загубата на Куинс Парк Рейнджърс на "Етихад Стейдиъм".

Така в края на летния трансферен период 30-годишният полузащитник на КПР бе пратен под наем в Марсилия и сега Бартън иска да възроди кариерата си по време на своя престой във Франция.

Иначе относно действията си в мача със Сити футболистът прие, че не се е справил с напрежението.

"Напълно си изпуснах нервите, но това не бе обикновена ситуация. Знаех, че можем да изпаднем, Сити можеше да спечели първенството и аз съм капитан", разкри Джоуи Бартън пред английското издание "Джи Кю Стайл".

"Шимпанзето вътре в мен не се разбира добре с несправедливостта. То реагира много бързо. Тевес направи това, което направи, аз реагирах и резултатът е...", сподели още Бартън.

Новият състезател на Марсилия призна, че няма оправдание за това, което стори, но бившият капитан на Куинс Парк Рейнджърс заяви, че инцидентът го е накарал да се концентрира върху това да се подобри като човек.

"Тогава по някакъв странен начин мислех, че реакцията ми е правилна, но, поглеждайки сега към случилото се, знам, че тя не бе правилна. Трябва да се поуча от това. Случилото се просто ми показа още веднъж колко далече съм от човека, който искам да бъда", завърши Джоуи Бартън.

  Сподели
111