Венгер стартира преговори с Уолкът относно контракта на крилото


А. Павлов

Венгер стартира преговори с Уолкът относно контракта на крилото

Английският уебсайт metro.co.uk твърди, че мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е готов да започне преговори с Тио Уолкът относно договора на крилото. Понастоящем на английския национал му остава още една година по контракта с "артилеристите". Арсенал иска на всяка цена да задържи Уолкът в състава си, след като през последните години голям брой водещи играчи напуснаха лондончани в подобни случаи.

Заради това "артилеристите" наскоро се превърнаха в обект на критики от страна на своите фенове, като преди време играчи от ранга на Матьо Фламини и Самир Насри, а сега и капитанът на Арсенал Робин ван Перси използват изтичащите си договори като средство за осъществяването на многомилионни трансфери в други отбори.

На "Емиратс Стейдиъм" сега се опасяват, че Тио Уолкът може да постъпи по същия начин. Челси, Ливърпул, Милан и Ювентус вече обмислят привличането на крилото.

В тази връзка Арсен Венгер има готовност да разговаря с футболиста относно неговия договор по време на пътуването на Арсенал за предсезонното турне в Азия.

В момента Уолкът все още е във ваканция, след като участва с Англия на Евро 2012, но играчът ще се присъедини към тренировките на "артилеристите" по-късно през тази седмица, преди да замине със състава на Арсенал за приятелските мачове в Китай и Малайзия.

Предсезонното турне е планирано да помогне на лондончани да популяризират своите търговски връзки в Азия и Тио Уолкът ще играе ролята на маркетингов инструмент.

И така, докато 23-годишният играч ще трябва да свърши доста работа за своя тим през това лято, то Венгер си дава ясна сметка, че трябва да направи повече за Уолкът, който иска да получи още една възможност да има водещо място в отбора.

По този начин, когато Арсен Венгер седне да преговаря с Тио Уолкът по време на полета до Азия в опит да убеди футболиста в амбициите на клуба, тази тема най-вероятно ще се превърне в една от главните в пресата през следващите дни. Очаква се изходът от разговора между Венгер и Уолкът да бъде ясен през идната седмица.

  Сподели
296