Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа (21.02 – 28.02) (видео)


Н. Гавазов

Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа (21.02 – 28.02) (видео)

FUTBOL TV продължава да представя на вниманието на своите читатели най-добрите футболисти за изминалия уикенд от топ 5 на първенствата в Европа. В Италия Милан и Ювентус не успяха да се победят, а дербито ще бъде запомнено със съдийските скандали в него. На Острова двата манчестърски гранда взеха своето, а в дербито на Северен Лондон Арсенал намери сили да обърне нещата срещу Тотнъм и да спечели важни три точки. В Германия и Испания лидерите спечелиха своите срещи, а в Примера дивисион се случва нещо интересно: на практика десет отбора са в борбата за зона „Шампионска лига" - 13-ят Реал Сосиедад е на 5 точки от 4-то място и на 6 точки от опасната зона.


Представяме ви: Dream Team за периода (21.02- 28.02). Тактическа постройка 4-2-2.

 

ВРАТАР

Давид Де Хеа (Манчестър Юнайтед)

Нека да си го кажем направо: шампионите спокойно можеха да загубят мача си срещу Норич, ако младият страж на „червените дяволи" не беше в час. Давид де Хеа не само отрази три много опасни удара, които обикновено определяме като „стопроцентови положения", но за първи път от началото на сезона показа перфектна кондиция при статичните положения и високите топки. Дали критиците на Сър Алекс, относно неговият нюх при откриване на таланти не трябва вече да млъкнат?

Подгласници: Пабло Каризо (Катания)

 

ЗАЩИТА

Халид Буларуз (Щутгарт)

30-годишният десен бек на Щугарт изигра срещу Фрайбург може би своя най-добър мач от началото на сезона и допринесе съществено за разгрома на „соколите". Холандецът се включи във всички атаки на своите, позволявайки по този начин на Харник да излезе на по-предни позиции, благодарение на което нападението на „швабите" помиташе всичко пред себе си ( три от четирите гола дойдоха от тази част на терена). На всичкото отгоре, бранителят лично се разписа в мрежата на Бауман, освен това нека не забравяме, че Халид напълно неутрализира Калигури и Шмид и не загуби нито едно единоборство с Йендришек.


Давид Луис (Челси)

Стабилност и себераздаване в защита, подпомагане на нападателите чрез включване в атаките на отбора и отбелязване на много важен гол - това беше играта на централния защитник на Челси в мача срещу Болтън, който първото полувреме завърши при 0:0, а телевизионните камери на няколко пъти показаха нервния Абрамович. Само три минути след почивката Луис откри резултата за „сините" и постави началото за разгрома на гостите, благодарение на който Челси запази шансове за топ 4, а Вилаш-Боаш своя пост.

Матю Ъпсън (Стоук Сити)

32-годишният централен защитник на „грънчарите" Матю Ъпсън беше избран за Играч на мача срещу Суонзи. Причината за това е, че бранителят се превърна в абсолютен господар в зоната, за която отговаряше и не загуби нито едно единоборство, обезличавайки напълно Грахам. Освен това Ъпсън успешно подсигуряваше атаките на своите, благодарение на което домакините установиха зашеметяващото 68% притежание на топката, с което създадоха нужните предпоставки за спечелване на мача. Тук ще добавим, че Матю откри резултата в 24-та минута - важен гол, който предреши съдбата на гостите.

Александър Коларов (Манчестър Сити)

Срещу Блекбърн защитниците на Манчестър Сити нямаха много работа и това се вижда от показателите на отборите - 78% владеене на топката от страна на „гражданите" и само един удар към вратата на Харт са доказателство за това. Левият бек на домакините Коларов обаче отказа да се примири с това положение на нещата и вместо да „мързелува", в типичния си стил реши да подпомага нападателите и полузащитниците, с което значително облекчи тяхната работа. Коларов взе участие и при трите гола на своите, а за два от тях асистира лично. Играч на мача, оценка 9,3 и всичко това е достатъчно основание да поставим сръбският национал на левия фланг на отбраната на нашия отбор.

Подгласници: Саня (Арсенал), Ачерби (Киево), Алвеш (Барселона).

 


ПОЛУЗАЩИТА


Мартин Харник (Щутгарт)

Срещу Фрайбург 24-годишният австриец Мартин Харник показа може би най-доброто от себе си от началото на сезона. В тандем с десния бек Буларуз, крилото на „швабите" причини страхотни неприятности на отбраната на „соколите" и постоянно разстройваше средната линия на своя противник, с което на практика не позволи на играчите на Фрайбург да организират смислени атаки. В добавка - Харник отбеляза два гола и записа асистенция. Какво повече би желал всеки един треньор от свой футболист?


Франк Лампард (Челси)

Челси спечели мача си срещу Болтън и то с класически резултат. Отдавна не бяхме наблюдавали подобна игра от „аристократите", в която противникът да бъде неутрализиран напълно. Лондончани се разправиха с Болтън, а най-добър на терена беше Лампард - завръщането на опитния гвардеец на Краля даде нужния резултат. Франки постави топката на главата на Дрогба за 2:0, а малко по-късно отбеляза своя гол № 150 в рамките на Висшата лига - постижение, на които биха завидили много от нападателите.


Питер Одемвингие (УБА)

Нека не се изненадваме, че в халфовата линия на нашия отбор поставяме нападател. Но в мача срещу Съндърланд хитреца Рой Ходжсън избра схема на игра 4-5-1, при която Одемвингие игра като дясно крило. Това дори да не беше така, ние сме длъжници на нигериеца, защото в предишния кръг 30-годишният футболист реализира хеттрик, но въпреки това не намери място в символичния отбор на FUTBOL TV. Е, сега нападателят отбеляза два гола във вратата на „черните котки" и както винаги бе остър и опасен при набезите си в половината на гостите.


Франк Рибери (Байерн Мюнхен)

Байерн спечели основен мач и отряза Шалке 04 от тройката на лидерите. След равенството на М'гладбах срещу Хамбургер, сега мюнхенци имат преимущество от една точка пред тима на Фавре. Резултатът срещу бившия отбор на Нойер обезпечи Франк Рибери, който скромно вкара по един гол във всяко от двете полувремена.

Подгласници: Гигс (Манчестър Юнайтед), Бриенца (Сиена), Иско (Малага), Ракитич (Севиля), Блажиковски (Борусия Дортмунд), Бастос (Олимпик Лион), Нене (ПСЖ), Педрети (Лил).

 

НАПАДАТЕЛИ

Робин ван Перси (Арсенал)

Дербито на Северен Лондон не започна добре за Арсенал - Тотнъм поведе с 2:0 и накара „Емирейтс" да замлъкне. Или по-точно, да се чуват само възгласите на привържениците на „шпорите". Домакините обаче се окопитиха и поведени от своя капитан върнаха на почивката два гола, а през втората част вкараха още три попадения във вратата на нещастния Фридъл. Ван Перси се разписа само един път, но получи признанието за Играч на мача. Защо? Защото холандецът не загуби самообладание при негативния резултат и като истински лидер предаде на съотборниците си своя ентусиазъм и желание за победа. Нападателят демонстрира много движение, постоянно тормозеше отбраната на „шпорите", раздаваше пасове като по конец, не забрави да се отчете - за изравнителният гол - , а пасът му към Уолкът за 4:2 е ярко доказателство, че Ван Перси има страхотен поглед върху играта и не разчита само на физическите си данни.


Херман Денис (Аталанта)

За вторият нападател в нашия отбор се затруднихме максимално и трябваше да избираме между Херман Денис от Аталанта и Роберт Левандовски от Борусия Дортмунд, който се разписа два пъти във врата на Хановер 96, помагайки на шампионите да държат на разстояние Байерн Мюнхен, а в същото време процентът на полското население, гледащо мачове с участието на „пчелите" постоянно расте.

Изборът ни обаче падна върху нападателя на Аталанта Денис, който допринесе за победата над Рома с 4:1 (ако трябва да бъдем честни - разгрома на „вълците"), благодарение на която отборът от Бергамо се намира далече от зоната на изпадащите. В мача срещу римляните най-добър беше именно Денис, разписвайки се три пъти във вратата на столичани и показвайки за пореден път, че е локомотива на своя отбор.

Подгласници: Балотели (Манчестър Сити), Рондон (Малага), Левандовски (Борусия Дортмунд).

 

СТАРШИ-ТРЕНЬОР:

 

Рой Ходжсън (УБА)

УБА посрещна Съндърланд през уикенда - труден тест за „дроздовете", имайки в предвид, че за последните си 11 мача „черните котки" на Мартин О'Нйл имат само две поражения. Опитният Рой Ходжсън обаче намери решение на въпроса и то как! Наставникът на домакините промени схемата на игра от 4-4-2 на 4-5-1, с Фортуне като единствен нападател. Освен това, специалистът изненадващо премести Томас от позицията дясно крило на левия край на халфовата линия (!), а Доран отиде на пейката. Така Одемвингие започна като дясно крило, подпомаган в средата на терена от Кейт Андрюс и Морисън. Резултатът е ясен - 4:0 за УБА, а четирите попадения бяха дело именно на Одемвингие, Андрюс и Морисън.


ГОЛ НА СЕДМИЦАТА:

 



Catania 3-1 Novara by goalsarena2012-2

  Сподели
177