Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа (15.09 – 19.09) (видео)


Н. Гавазов

Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа (15.09 – 19.09) (видео)

Отново уикендът във футболна Европа бе вълнуващ - в Англия среща си дадоха претендентите за титлата, където „червените дяволи" надхитриха отбора воден от Вилаш-Боаш, а в същото време Тотнъм унизи Ливърпул и окончателно свали „мърсисайдци" на земята. Не по-малко интересни неща се случиха на Апенините. Там имаше цели две дербита, в едно от които действащият шампион Милан отстъпи на набиращия скорост Наполи, Интер продължи да боксува и с новата схема на Гасперини, а Ювентус просто бе по-добър от Сиена. В Германия Байерн Мюнхен записа пета поредна победа срещу бившия тим на Нойер, а в Испания Реал Мадрид се сгромоляса срещу Леванте, докато в същото време Барселона изнесе истинско представление на своята публика. Искате да бъдете в курса на всички събития и герои на най-добрите европейски първенства? Тогава сте попаднали на верния адрес.

Представяме ви: Dream Team за периода (15.09 - 19.09). Тактическа постройка 3-4-3.


ВРАТАР

Морган Де Санктис (Наполи)

Стражът на Наполи допусна още в началото гол срещу шампионите, но оттам до края на мача бе безупречен в действията си - както на вратата, така и в указанията, които даваше на защитниците пред себе си. Резултатът бе налице - Милан, който владееше повече топката от своя противник не успя да намери повече мрежата зад гърба на вратаря - ветеран и в крайна сметка заслужено загуби дербито на третия кръг на Серия А.

Подгласници: Пол Робинсън (Блекбърн)

 

ЗАЩИТА

Крис Смолинг (Манчестър Юнайтед)

Бившият защитник на Фулъм напълно заслужено попада в символичния отбор на FUTBOL TV. Не само заради гола, който отбеляза в 8-та минута. По-скоро заради увереността, с която играе, грамотността при избора си на позиция и това, че на практика е непреодолим. Важен плюс в играта на Крис е, че той е в състояние да играе успешно на всеки един пост в отбраната.

Кристофър Самба (Блекбърн)

Капитанът на Блекбърн през лятото бе невероятно близо до това, да се окаже в състава на Арсенал, но в крайна сметка остана в Роувърс. Лично аз не мога да си представя Блекбърн без своя лидер. Конгоанският защитник поведе отбора си срещу именития си съперник още преди мача, обещавайки на Арсенал истински ад на „Иууд Парк", а по време на самия двубой се превърна в истинско въплъщение на несломимия дух. На всичкото отгоре, след негов удар топката се удари в крака на Сонг и влезе във вратата на Шчесни.

Хавиер Вента ( Леванте)

Домакините започнаха мача прилично, особено след като видяха, че техния противник Реал Мадрид е небоеспособен. Истината е, че играчите на Леванте не се и опитваха да играят футбол, а с умиление очакваха последният съдийски сигнал, за да измъкнат равенството 0:0, както го направиха миналата година, което щеше да им позволи да запишат трети пореден мач без загуба. Фактът е, че валенсианци сътвориха истинска сензация, побеждавайки именития си противник. Факт е, че отборът победи защото бе единен, а от победителите спокойно можем да отличим Вента - не само за ролята му при отбелязването на гола, а и заради грамотната си позиционна игра, която се оказа препъни-камък за Йозил и Коентрао.

Подгласници: Арман Траоре (КПР), Никола Споли (Катания), Титус Брамбъл (Съндърланд).

 

ПОЛУЗАЩИТА

Луиш Нани (Манчестър Юнайтед)

След срещата с Челси, мениджърът на рекордьора по титли на Англия - Сър Алекс заяви, че лондончани са загубили, защото не са успели да се справят с Нани и Йънг. Лично за мен, този списък може да бъде ограничен само до Нани - португалецът устрои истинска феерия в двубоя срещу „аристократите", беше като шило в торба в опорната зона на своя противник, отбеляза гол, преминавайки през цялата защита на лондончани и спечели дузпа - какво повече има да желаят феновете на Юнайтед! „Олд Трафорд" си има своя нов Кристиано Роналдо!


Давид Силва (Манчестър Сити)

Ако трябва да избираме кой в момента е най-добрият полузащитник в Англия, без да се замисляме ще посочим, че това право могат да си оспорват само двама играчи - Нани и Силва. Испанският футболист показа отново зашеметяваща и спираща дъха игра, а ходовете му бяха като на истински гросмайстор - с няколко напред, а асистенцията му към Агуеро в мача срещу Фулъм просто беше невероятна.

Лионел Меси (Барселона)

В мача срещу Осасуна, аржентинецът направи повече, отколкото би се искало от един футболист: хеттрик и две асистенции, благодарение на което Меси вече е водещ голмайстор на испанската Примера. Няма нужда от повече коментарии, а въпросите са излишни.


Мартин Харник ( Щутгарт)

Щутгарт гостува на Фрайбург в среща от 6 кръг на Бундеслигата и постигна победа, благодарение на която феновете забравиха лошия старт на сезона. Отборът е вече на шесто място в класирането, а огромна заслуга за това има Харник, който отбеляза два гола срещу отбора на Гара Дембеле и получи от Kicker най-висока оценка не само в настоящия двубой, а от всички полузащитници в изминалия кръг.

Подгласници: Гарет Бейл (Тотнъм), Лука Модрич (Тотнъм), Клинт Демпси (Фулъм), Бастиан Швайнщайгер (Байерн Мюнхен).

 

НАПАДЕНИЕ

Радамел Фалкао (Атлетико Мадрид)

Закупеният за 40 милиона евро колумбиец вече е определен от феновете на „дюшекчиите" като „новият Торес" (!) - в това няма никакъв смисъл - не заради 50-те милиона паунда, за които бе закупен Торес (които не са 40 милиона евро), а заради това, че Фалкао си вкарва гол след гол, докато защитникът на Челси Давид Луис има повече отбелязани гола от прехваления си съотборник. Освен това, разликата става очевадна, ако си спомним, че колумбиецът е най-добрия голмайстор в историята на Лига Европа. Ние няма да сравняваме „новия" Торес със своя „оригинал". Само ще напомним, че през уикенда Фалкао отбеляза три гола във вратата на Расинг и донесе победата с 4:0 на своите.

Лукаш Подолски (Кьолн)

Кьолн гостува на вице-шампиона Байер Леверкузен и никой не очакваше какво ще се случи на „БайАрена", но „козлите" изненадаха с блестящата си игра и в крайна сметка снижиха амбициите на своя противник до размерите на малки хапчета за глава. Успехът на Кюлн се дължи на играта на целия отбор, но от всички изпъкват Новакович и Подолски, които на своята сметка имат общо три гола и четири асистенции. Ние спряхме нашия избор върху последния, който оформи в мача дубъл и едно голово подаване.

Едисон Кавани (Наполи)

Ако погледнем към статистиката - 22 години Наполи не е започвал сезона с две поредни победи. И ето, че го направи! А тифозите вече започнаха да си припомнят времето на Марадона. Защо не? Особено, когато победиш с 3:1 действащия шампион. Целият отбор на „партенопеите" заслужава поздравления за силната си игра в този мач, но не може да не отличим уругвайския нападател в отбора воден от Валтер Мадзари, който записа хеттрик. Особено вторият гол заслужава да влезе в учебниците по футболна история! И отново се връщаме към статистиката - последният хеттрик във вратата на „росонерите" отбеляза Батистута преди 13 години.

Подгласници: Новакович (Кьолн), Агуеро (Манчестър Сити), Адебайор (Тотнъм), Паласио (Дженоа).

 


СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Стив Кийн (Блекбърн)

Преди срещата с Арсенал феновете на Блекбърн събраха 4 000 подписа с искане за оставката на Стив Кийн, а освен това организираха митинг срещу мениджъра на Роувърс. Мачът срещу Арсенал започна зле за домакините и на почивката двата отбора се разделиха при резултата 2:1 за артилеристите. Никой не знае, какво е говорил Кийн в съблекалнята на своите играчи: хокал ли ги е или им се е молел, опитвайки се да ги убеди, че има съпруга и деца. След почивката обаче, Блекбърн излезе и вкара три гола на Арсенал. Освен, че Ровувърс вече не е последен в класирането, но и Кийн си осигури спокойствието поне за три мача напред.


ГОЛ НА СЕДМИЦАТА :

 

 

  Сподели
208