Наказват играч на Арсенал заради инцидента с Бартън?


Н. Гавазов

Наказват играч на Арсенал заради инцидента с Бартън?

23-годишният полузащитникът на Арсенал Алекс Сонг е заплашен от дисквалификация за три мача, след като източници от Футболната асоциация на Англия (ФА) потвърдиха, че имат намерение да разгледат незабелязания от рефера Питър Уолтън епизод в съботния мач срещу Нюкасъл, когато

камерунският играч умишлено настъпи по крака лежащият на земята полузащитник на домакините Джоуи Бартън. Както съобщава The Telegraph, епизодът ще бъде разгледан на най-близкото заседание на дисциплинарната комисия на ФА и на основание на видеозаписите от мача Сонг най-вероятно ще бъде наказан за три мача.

Има вероятност също така, санкция да получи и Бартън, който с поведението си в инцидента сЖервиньо едва не предизвика масов бой.

Както е известно, в 76-ата минута на мача на „Сейнт Джеймсис Парк", новото попълнение на "артилеристите" падна симулативно за дузпа, което вбеси Джоуи Бартън. Той хвана за фланелката национала на Кот д`Ивоар, който пък го удари по главата. Бартън падна артистично и докато се превиваше на земята, камерунецът Сонг го настъпи умишлено. Тази ситуация не бе забелязана от рефера, който бе насочил вниманието си към останалите играчи на двата отбора, които вече бяха започнали да се карат и дърпат.

 

  Сподели
120