Фулъм и Астън Вила ще си разделят по точка в Лондон


П. Пенков

Фулъм и Астън Вила ще си разделят по точка в Лондон

Фулъм - Астън Вила
Стадион: "Крейвин Котидж", Лондон
Дата: 13.08.2011
Час: 17:00
Съдия: Лий Мейсън

В събота, когато новият сезон от английската Висша лига стартира, Фулъм започва кампания с домакински двубой срещу Астън Вила. Съставът от "Крейвън Котидж" имаше вероятно най-малкото време за предсезонна подготовка от останалите си съперници, тъй като трябваше да участва в турнира Лига Европа. Лондончани си осигуриха право на участие, след като спечелиха първо място за Fair Play за миналата кампания, като първата им среща от европейския клубен турнир бе насрочена за 30 юни. След като победиха НСИ Рунавик, Котиджърс преминаха през Крусейдърс, а след това и през хърватския РНК Сплит. Тези шест мача, които изигра тима със сигурност ще се отразят на физическото състояние на футболистите преди началото на Висшата лига, но от друга страна Фулъм успя да проведе добра предсезонна подготовка срещи тези отбори не в приятелски срещи а в състезателно темпо.

Откакто Фулъм триумфира в Лига Европа през 2010 година, съставатът смени на няколко пъти своите треньори. След като Марк Хюз изведе котиджърс до успеха, той бе заменен от бившия мениджър на Тотнъм - Мартин Йол, който наследи поста от Рой Ходжсън. С назначването си Йол бързо успя да наложи своя почерк. Той събра бившият играч на Ливърпул Джон Арне Рийзе с брат му Бьорн Хелге, като сумата, която плати Фулъм на Рома за Рийзе все още остава неизвестна. В допълнение, Йол привлече халфът на Палермо - Пятим Касами, чехът Марсел Гецов и унгарският страж Чаба Сомогуй. Холандецът подчерта, че желае да наложи младите играчи в съсава на Фулъм, след като някои познати лица напускаха "Крейвън Котидж" през това лято. Обещаващият страж Дейвид Стокдейл се присъедини към Ипсуич Таун под наем, а Золтан Гера се завърна в бившия си клуб Уест Бромич Албиън като свободен агент. Джен Пейнтсил подписа с Лестър, а Джонатън Грийнинг ще играе в Нотингам Форест през занапред. В допълнение Диоманси Камара и Еди Джонсън заявиха, че си търсят нови отбори, докато полузащитника Кагишо Дикагчой предпочете Кристън Палас.

Астън Вила претърпя промяна през това лято, след като Алекс Маклийш беше назначен за мениджър на 17 юни, тъй като по собствено желаение реши да напусне изпадналия Бирмингам. Асистент-треньорът Гари Маклистър остава на поста си. Той бе назначен през април от Жерар Улие, преди французина да бъде принуден да се оттегли поради здравословни проблеми. Новият мениджър ще трябва да преодолее загубата на Ашли Йънг и Стюърт Даунинг, които подписаха съответно с Манчестър Юнайтед и Ливърпул, като по този начин Вила добави в касата си общо 40 милиона паунда от трансфера на двамата. 9,5 милиона паунда от тези 40 бяха похарчени за привличането на Чарлс Н'Зогбия от Уигън, като по този начин Маклийш желае да подсили креативността на състава си.

Привличането на Шей Гивън от Манчестър Сити трябва да подсили вратата на тима, след като Брад Фрийдъл замина за Тотнъм като свободен агент. Найджъл Рио-Кокър, Джон Карю, Исая Осбърн и Робер Пирес също напусканаха бирмингамци като свободни агенти, предавайки на тима коренно различен облик от този от преди 12 месеца.

Мениджърът Алекс Маклийш ще може да разчита на почти всички свои футболисти за гостуването на "Крейвън Котидж". Нападателят Дарън Бент и централния защитник Джеймс Колисън се възстановиха съотвено от контузия в рамото и в гърба, които им попречиха да вземат участие в контролните срещи на националните им отбори. Чарлс Н'Зогбя и Шей Гивън са готови да направят дебютите си за Астън Вила, като Карлос Куеяр е единственият отсъстващ, тъй като страда от травма в коляното.

Предвит, че и двата отбора смениха треньорите си през лятото, то ще се борят за добър старт на новата кампания, като според мен ще завършат наравно в първата си среща от новия сезон.

Прогноза: Фулъм - Астън Вила 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Фулъм:

07 юли НСИ Рунавик - Фулъм 0:0 (Лига Европа)
14 юли Крусейдърс - Фулъм 1:3 (Лига Европа)
21 юли Фулъм - Крусейдърс 4:0 (Лига Европа)
28 юли РНК Сплит - Фулъм 0:0 (Лига Европа)
04 август Фулъм - РНК Сплит 2:0 (Лига Европа)

Астън Вила:

21 юли Уолсъл - Астън Вила 1:3 (Приятелска среща)
27 юли Астън Вила - Блекбърн 1:0 (Приятелска среща)
30 юли Астън Вила - Челси 0:2 (Приятелска среща)
03 август Дарби Каунти - Астън Вила 2:0 (Приятелска среща)
06 август Брага - Астън Вила 1:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Фулъм - Астън Вила

40 мача
11 победи за Фулъм
14 равенства
15 победи за Астън Вила
Голова Разлика: 65:55 за Астън Вила


Коефициенти от bet365:
Фулъм - 2.20
Равен - 3.20
Астън Вила - 3.50

Коефициенти от Offsidebet:
Фулъм - 2.05
Равен - 3.20
Астън Вила - 3.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
261