Кандидатите за Бартън станаха шест


Н. Гавазов

Кандидатите за Бартън станаха шест

Шест клуба от Висшата лига на Англия вече са проявили интерес към изпадналият в немилост Джоу Бартън. Както е известно, в понеделник футболистът получи разрешение от шефовете си в Нюкасъл да си търси нов отбор с права на свободен трансфер, след като по-рано през лятото нападна в социалната мрежа Twitter ръководството на „свраките", обвинявайки го в лоша трансферна политика, която ще върне тима обратно в Чемпиъншип.

Скандалът, който набра страхотна скорост и се развива пред очите на изумените фенове, вчера получи нова насока, след като Нартън съобщи, че е принуден да тренира отделно от групата, защото е изгонен от тренировъчното игрище. Малко по-късно, той съобщи на страницата си в Twitter, че е глобен със 160 000 паунда и допълни, че ще подаде апелация срещу наложеното му наказание.

Въпреки, че миналото на полузащитника не е съвсем чисто, след като преди три години бе признат за виновен по обвинение в сбиване, очевидно е, че 28-годишният скандален играч не страда от липса на почитатели.

Според неговия агент Уили Маккей, клиентът му е залят от предложения, като желаещите да си осигурят услугите на Бартън са десет отбора - шест от Висшата лига на Англия и четири извън страната, сред които ПСЖ и Малага. Най-реномираните тимове на Острова според думите на Маккей са Тотнъм, Арсенал и Астън Вила, но според специалистите, твърде вероятно е Манчестър Юнайтед също да прояви интерес към играча.

Вчера играчът бе забелязан да напуска тренировъчното игрище с голяма картонена кутия под мишницата си, което най-вероятно означава, че това бяха последните часове на полузащитника на „Сейнт Джеймсис Парк".

Малко по-късно, отново на страницата си вTwitter, Бартън написа: „Във време на универсална измама, когато кажеш истината, това се смята за революционен акт".

 

  Сподели
118