Лопетеги се съгласи да поеме Уест Хем


Н. Гавазов

Лопетеги се съгласи да поеме Уест Хем

Хулен Лопетеги се съгласи да стане новият мениджър на Уест Хем в края на този сезон.

Точно в края на сезона изтича договорът на настоящия наставник на Уест Хем Дейвид Мойс, който отдавна каза, че не е взето решение за бъдещето му.

Зад кулисите шефовете на Уест Хем активно търсят заместник на Мойс и вече са се договорили с 57-годишния Лопетеги, според The ​​Athletic. Договорът вече е съгласуван, но все още не е подписан.

Зад решението да се ангажират услугите на Лопетеги стои техническият директор на Уест Хем Тим Щейдтен, който пое работата в лондонския клуб миналото лято и веднага се оказа в обтегнати отношения с Мойс.

Лошият сезон на "чуковете" отслаби позицията на Мойс и даде убедителна причина на Щейдтен да смени мениджъра.

Лопетеги е без работа от август 2023 г., когато напусна Уулвс броени дни преди началото на сезона във Висшата лига. Оттогава Юлен отказа на редица клубове от Висшата лига, Ла Лига и Саудитската лига.

Съвсем наскоро Байерн направи запитване за Лопетеги, но бившият наставник на Реал Мадрид и националния отбор на Испания вече се е насочил към работа с Уест Хем.

Лопетеги прекара по-малко от сезон в Уулвс, поемайки през ноември 2022 г., когато Уулвс бяха на дъното във Висшата лига. Хулен спечели 10 от своите 27 мача и завърши на 13-а позиция.

  Сподели
58