Тен Хаг за формата на Касемиро: Играе контузен


И. Ангелов

Тен Хаг за формата на Касемиро: Играе контузен

Босът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг започна защита на Каземиро на фона на период на лоша форма от страна на бразилеца. След слабото представяне в неотдавнашното равенство 2:2 срещу Борнемут, Каземиро беше изправен пред сериозно наблюдение, като специалистът от Sky Sports Джейми Реднап оприличи представянето му на това на участник в аматьорски мачове.

След поредица от контузии през този сезон, които го принудиха да пропусне три месеца игра, Касемиро имаше забележим спад във формата, което доведе до реакция от страна на феновете. Въпреки неуспехите, Тен Хаг остава непоколебим във вярата си във възможностите на Каземиро и каза пред репортери:

"Имахме нужда от шестица, когато пристигнах тук и миналия сезон той беше фантастичен. Не мисля, че някога е вкарвал толкова много голове, но като опорен халф, той беше толкова важен за отбора. Този сезон той се бори с тежка контузия, каквато никога не е имал в кариерата си, но той е такъв победител - където и да бил в кариерата си. Вярвам, че той ще ни донесе успех. Знам, че той има нужда от минути и ще стане по-добър. Много съм уверен в него, той е боец и затова е печелил толкова трофеи. Той е голяма личност и много важен играч."

Каземиро има спомени от "Уембли", тъй като изигра решаваща роля, като отбеляза първия гол срещу Нюкасъл Юнайтед във финала на Карабао Къп през февруари 2023 г., което му донесе признание за Играч на мача и трофея на Юнайтед. Вземайки този пример, Тен Хаг не пропусна да напомни на феновете за влиянието на Каземиро в ключови мачове и подчерта, че той продължава да бъде "важен фактор" в Юнайтед.

"В този мач – и не само този мач, но и в квалификациите за Шампионската лига – той беше толкова важен фактор“, каза Тен Хаг: "Той направи разликата."

Каземиро ще получи шанс да се откупи, когато Юнайтед играе с Ковънтри в неделя. Това е решаващ сблъсък за "Червените дяволи", тъй като предоставя възможност да продължат до финала и да се сдобият с купа в иначе една изключително разочароваща кампания.

  Сподели
148