Гуардиола обясни отсъствието на Холанд и Де Брюйне


Н. Гавазов

Гуардиола обясни отсъствието на Холанд и Де Брюйне

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола говори за победата в мача от 31-ия кръг на английската Висша лига с Астън Вила (4:1) и обясни  отсъствието на норвежкия нападател Ерлинг Холанд и белгийския полузащитник Кевин Де Бройне.

"Изиграхме много добър мач. Днес бяхме по-добри, въпреки че преди месец на "Вила Парк" те бяха по-силни. Благодарение на Фодън, Родри и Рико Люис изглеждахме чудесно по в средата на терена. Грилиш и Доку пък се справиха отлично по фланговете. Определено съм доволен. Сити игра добре, създаде много, но пропусна възможността да вкара още повече голове.

Почивка за Холанд и Де Бройне? Можеха да играят, но ние им дадохме почивка. Имаме нужда от свежи играчи във всеки мач. Само преди три дни имахме мач с Арсенал. Имахме нужда от малко ротация, защото календарът го изисква“, заяви Гуардиола.

Пеп говори и за битката за титлата с Арсенал и Ливърпул в английското първенство.

"Те имат повече точки от нас, така че са фаворити, но за нас е важно да се класираме за Шампионска лига. Ние сме близо до това, участието в този турнир е важно по много причини. Победата над Вила е огромна стъпка към Шампионската лига“, добави мениджърът.

В момента Манчестър Сити е на трето място в таблицата на Висшата лига със спечелени 70 точки в 30 срещи. Ливърпул, който води по голова разлика пред "гражданите", все още има да изиграе мач от 30-ия кръг. Астън Вила е на четвърто място.

  Сподели
129