Гуардиола: Мъките започнаха с дузпата


Н. Гавазов

Гуардиола: Мъките започнаха с дузпата

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола говори за мача от 28-ия кръг на английското първенство с Ливърпул, завършил при резултат 1:1.

"Започнахме мача много добре, но съперниците ни са невероятен отбор. Никога не е лесно да се играе с тях. Съгласни сме по едно.

През първото полувреме имахме инициативата. Създадохме много положения. След това дадохме дузпа на противника и тогава започнаха мъките. Срещата се разви добре за зрителите.

Предпочитам да победя, но съперникът от много години потвърждава нивото си. Всички показаха добра игра. Предстоят още 10 мача, много може да се случи“, заяви Гуардиола.

Припомняме, че в 47-ата минута на мача защитникът на Сити Нейтън Аке пусна лош пас към вратаря Едерсон Мораес. В резултат на това топката бе пресечена от нападателя на Ливърпул Дарвин Нунес, който бе съборен от вратаря на Сити. В резултат на епизода бе отсъдена дузпа, която бе реализирана успешно от халфа на мърсисайдци Алексис Макалистър.

След 28 кръга на английското първенство Ливърпул събра 64 точки и е на второ място. На свой ред след подобен брой мачове във Висшата лига Манчестър Сити спечели 63 точки и е на трето място.

  Сподели
376