Ман Сити не отстъпи на Анфийлд


И. Ангелов

Ман Сити не отстъпи на Анфийлд

Ливърпул посрещна Манчестър Сити в дербито от поредния двадесет и осми кръг на английската Висша лига. Днес на "Анфийлд" гостите поведоха, домакините изравниха, а в самия край гредата спаси вратата на Келехер от гол на Доку, който щеше да доведе до победа и първо място за "гражданите". В крайна сметка след 1:1 Арсенал става лидер в класирането с 64 точки и 46 голова разлика, Ливърпул е втори с 64 точки и 39 ГР, а Сити е точка зад тях на трето място, при равен брой срещи за трите фаворита.

В 23-ата минута днес след добре изпълнен корнер към близката греда от Де Брюйне, Джон Стоунс завърши през Келехер за 1:0. До почивката Сити предпочете да изчаква на контри и създаде някои опасности, като приемаше атаки от съперника. Резултатът обаче не се промени.

Веднага след почивката Даруин Нунез бе изведен в полето на Сити и Едерсон го посече за дузпа, при която се и контузи. Мак Алистър вкара на Едерсон от бялата точка в 50-ата минута за 1:1, а малко след това бразилският вратар бе заменен от Щефан Ортега.

До края и двата отбора имаха много възможности за победата, но най-близо бе Доку към края на срещата с удар в гредата.

  Сподели
607