Моуриньо е готов да се завърне в Челси


Н. Гавазов

Моуриньо е готов да се завърне в Челси

Жозе Моуриньо би бил щастлив да се завърне като мениджър на Челси.

Моуриньо е без работа от миналия месец, когато Рома се отказа от услугите му. Скоро след това се появиха слухове за желанието на Жозе да се върне в Манчестър Юнайтед, но Daily Mail твърди, че португалският специалист с радост би поел Челси за трети път в кариерата си.

Моуриньо си спечели репутацията на сериен колекционер на трофеи, но през последните девет години Жозе спечели само една титла в лигата и само три големи трофея.

Сега обаче Челси изглежда като съвсем различен клуб от 2004 или 2013 г., когато Моуриньо пое треньорския пост на "сините".

Новите собственици на Челси планират в дългосрочен план, като не пестят средства за талантливи млади играчи, но залогът им за Маурисио Почетино като техен кормчия не се изплаща.

Нещо повече, в момента Челси дори не може да си позволи да се отърве от Почетино, защото това би рискувало клубът да наруши правилата за финансов феърплей поради изплащане на обезщетение за уволнение.

Що се отнася до Моуриньо, той все още притежава имение за £25 милиона в Лондон, където живеят семейството и децата му, и завръщането в клуба, който е близо до сърцето му, може да бъде идеално за него. Друг е въпросът какво мислят собствениците на Челси за Жозе.

  Сподели
143