Играчите на Челси съжаляват за дългосрочните договори


Н. Гавазов

Играчите на Челси съжаляват за дългосрочните договори

Някои от играчите на първия отбор на Челси съжаляват, че са обвързали бъдещето си с лондонския клуб с дългосрочни договори.

Откакто получи нови собственици през 2022 г., Челси инвестира над £1 милиард в отбора си и също смени трима постоянни мениджъри.

Въпреки това в момента Челси се намира в долната половина на таблицата на Висшата лига с отрицателна голова разлика. Собствениците и феновете на клубовете обаче не са единствените, които се чувстват разочаровани от ситуацията.

Според The ​​Athletic някои играчи, които се съгласиха да посветят бъдещето си на Челси за необичайно голям брой години за футбола, също се чувстват разочаровани.

Челси подписа договори с новодошлите си за до осем години и половина, за да "разпредели" трансферната цена през целия период и по този начин да остане в рамките на правилата за финансов феърплей, докато Висшата лига, следвайки УЕФА, затвори тази вратичка.

Нека добавим, че Робърт Санчес, Джордже Петрович, Беноа Бадиашиле, Мало Густо, Ромео Лавиа, Лесли Угочукву, Коул Палмър, Нони Мадуеке и Дейвид Уошингтън имат договори с Челси до 2030 г., докато Михаил Мудрик и Енцо Фернандес имат договори с Челси съответно до 2030 г. и юни 2031 г.

  Сподели
142