Почетино не е заплашен от уволнение


Н. Гавазов

Почетино не е заплашен от уволнение

Очаква се Челси да запази Маурисио Почетино в обозримо бъдеще.

Почетино записа 14 победи от 31-те си мача начело на "сините", което е шест процента повече от неговия предшественик Греъм Потър.

Въпреки че изведе тима до финала за Купата на Лигата, позицията на Челси във Висшата лига е причина за безпокойство, тъй като неговият отбор сега се намира на 11-та позиция в класирането .

Това е следствие от поредните поражения от Ливърпул и Уулвърхемптън Уондърърс, допуснати по четири гола всеки път, което прави 39 гола, получени в 23 мача от лигата.

Начинът на тези неуспехи доведе до спекулации относно бъдещето на Почетино, като аржентинецът признава , че не може да очаква да се чувства в безопасност на пейката.

The Telegraph обаче твърди, че в момента няма планове за отстраняване на Почетино от поста му.

Въпреки че докладът не заявява непременно, че Почетино е в безопасност в дългосрочен план, в момента няма желание за промяна преди важения период.

Челси ще гостува на Астън Вила в преиграването на мач от четвъртия кръг на Купата на Англия в сряда вечерта, като те се борят да запазят отворени три пътя към евротурнири за 2024-25.

Предстоят още мачове като гост срещу Кристъл Палас и Манчестър Сити, преди Челси да се изправи срещу Ливърпул на финала за Купата на Лигата на 25 февруари.

Въпреки това се твърди, че позицията на Почетино остава за преглед през лятото, когато той ще бъде в средата на двугодишния си договор.

Неуспехът да се класира за Европа естествено би довел до вероятно напускане, така че мач като този срещу Вила в сряда ще се счита за висок приоритет  и от ключово значение.

В понеделник също така се появи съобщение, че Челси не е във финансова позиция , в която може да улесни уволнението на Почетино благодарение на плащанията, които ще се дължат на 51-годишния специалист и помощниците му.

Твърди се, че това би надхвърлило £10 милиона и потенциално би изложило "сините" на риск да не приемат разпоредбите на Висшата лига за печалба и устойчивост.

  Сподели
192