Драгушин разказа за решението си да премине в Тотнъм


Н. Гавазов

Драгушин разказа за решението си да премине в Тотнъм

Защитникът Раду Драгушин призна, че веднага е взел решение да премине в Тотнъм, щом е научил за интереса на лондонския клуб.

Ден преди това Тотнъм приключи придобиването на Драгушин от Дженоа за 26.7 милиона паунда, включително бонусите.

Драгушин имаше вариант и с Байерн, но изборът в полза на Спърс бе лесен и бърз за 21-годишния румънец.

"Мога да кажа, че реших да премина в Тотнъм в момента, в който научих за интереса на клуба. Помислих за това, взех под внимание всеки аспект и разбрах, че това е най-добрата стъпка за моята кариера.

Знам също, че този клуб има невероятни фенове, невероятен персонал и играчи, така че нямах търпение да се присъединя. Мога да кажа, че взех това решение със сърцето си. Невероятно е – дори не можех да си представя всичко това и сега нямам търпение да опозная всички и да изляза на терена.

Треньорът ми каза, че иска да се присъединя, харесваше стила ми на игра и смяташе, че ще бъда подходящ за този отбор. Разбира се, това ми помогна, почувствах добра връзка с него след нашия разговор. Харесва ми този футбол с висока дефанзивна линия, агресивен и с много пространство в дефанзивните зони. Възхитен съм.

Това е голяма стъпка за мен и чувствам, че това е правилната стъпка. През целия си живот съм искал да играя футбол на най-високо ниво и да играя във Висшата лига, така че мога да кажа, че всичките ми мечти се сбъднаха и просто нямам търпение да започна.

Готов съм за това предизвикателство. Винаги съм харесвал тази лига, физическите изисквания, интензивността. Мисля, че това е наистина добра лига за мен, за да израствам и развивам кариерата си. Наистина съм щастлив да бъда тук, наистина съм развълнуван и нямам търпение да изляза на терена“, заяви Драгушин.

  Сподели
291