Известни са претендентите за играч и мениджър на ВЛ за декември


Н. Гавазов

Известни са претендентите за играч и мениджър на ВЛ за декември

Официалният сайт на английската Висша лига обяви имената на кандидатите за приза за най-добър мениджър на декември. За отличието се борят следните специалисти: Юрген Клоп (Ливърпул), Унай Емери (Астън Вила), Андони Ираола (Борнемут) и Дейвид Мойс (Уест Хем).

Гласуването ще продължи до понеделник, 8 януари. Гласовете на феновете ще бъдат комбинирани с мненията на група футболни експерти. Победителят ще бъде обявен следващата седмица. През ноември 2023 г. централният защитник на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър беше обявен за играч на месеца във Висшата лига, а наставникът на "червените дяволи" Ерик тен Хаг бе обявен за най-добър мениджър.

По-рано станаха известни имената на претендентите за приза за най-добър футболист на Висшата лига през декември. За наградата се борят за атакуващите играчи на Челси и Тотнъм Сон Хин-Мин и Коул Палмър , защитникът на Ливърпул Трент Александър-Арнолд , играчите на Борнемут Доминик Соланке и Маркос Сенеси , халфовете на Кристъл Палас и Уест Хем Майкъл Олисе и Мохамед Кудус , както и нападателят на Уулвърхемптън Матеус Куня.

В момента Ливърпул е лидер в английското първенство с 45 точки след 20 кръга. Астън Вила е на второ място, на три точки зад мърсисайдци.

  Сподели
142