Силва: В момента е невъзможно да се върна в Бенфика


Н. Гавазов

Силва: В момента е невъзможно да се върна в Бенфика

Полузащитникът на Манчестър Сити Бернардо Силва призна, че желае да се завърне в родния си клуб Бенфика на определен етап от кариерата си.

"Никога не съм крил факта, че един ден искам да се завърна в Бенфика. Ще видим какво е възможно. Няма смисъл да говорим постоянно за това, защото на хората им омръзна.

Когато се говори толкова по тази тема, започваш да се повтаряш. Толкова често ми задават този въпрос и аз няма да лъжа. Истина е, че искам да се завърна и се надявам един ден това да се случи. Има догвор, който трябва да се уважава. Освен това реалността на финансовото състояние на португалския футбол е, че не може да се сравнява с английските, испанските и дори с германските и френските клубове.

Дори да искам да се върна в Бенфика в момента, би било невъзможно, защото Манчестър Сити иска много пари за мой трансфер. Последните четири или пет години съм оценяван на над 50 милиона евро и е невъзможно португалски клуб да плати подобна цена. Хората трябва да гледат реалистично", заяви Силва.

  Сподели
164