Гуардиола: Колкото повече побеждаваш, толкова повече искат да се провалиш


Н. Гавазов

Гуардиола: Колкото повече побеждаваш, толкова повече искат да се провалиш

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола предупреди, че би било грешка да отпише отбора си в битката за титлата във Висшата лига.

След като спечели Световното клубно първенство, Сити се завръща във Висшата лига с мач като гост срещу Евертън в сряда.

Сити спечели само един от последните си шест мача във Висшата лига, за да изпадне от челната четворка, но Гуардиола смята, че много хора си правят прибързани заключения за Сити.

"Това е нашата професия. Когато не печелиш, ти си нищо, ти си нула. Колкото повече побеждаваш, толкова повече искат да се провалиш. Но нашите победи, нашите трофеи са невероятни.

В момента, в който не спечелите, хората ще имат съмнения, но това е хубаво. Това е нормално. Имайте здрави съмнения. Ще видим какво ще се случи. Играем по много подобен начин на най-добрите ни нива през последните осем години, но ние не печелим, което е криза, това е катастрофа.

Казах преди, когато играхме невероятно добре срещу Кристъл Палас, Ливърпул и Тотнъм и не победихме. Това е истинско доказателство, че на критиците не им пука за начина, по който играем. Играхме на най-добро ниво, доста подобно на това от миналите осем години, но не печелим. Това е "бедствие и криза". Разбира се, че имаме лоши моменти като срещу Астън Вила, които бяха по-добри. Но какъв е проблемът? Те могат да играят по-добре, така че трябва да го приемем и да продължим напред. Реалността е, че сме щастливи, но критиците ни чакат зад ъгъла да се провалим“, цитира ESPN Гуардиола.

  Сподели
183