Моуриньо разказа за уволнението си от Тотнъм


Н. Гавазов

Моуриньо разказа за уволнението си от Тотнъм

Старши- треньорът на Рома Жозе Моуриньо разказа кой клуб съжалява най-много, че е напуснал, а също така сподели спомените си за най-"нелепото“ уволнение.

Челси все още питам защо... Обикновено има различни причини, когато резултатите не са много добри. Едно от тях е, когато отношенията и съпричастността между треньора и съблекалнята не са много добри и не можеш да уволниш 20 човека. Това не се случи в Челси...

Най-нелепо бе в клуб, който имаше празна зала за трофеи и ме уволниха два дни преди финала. Тотнъм никога не бе печелил и бях два дни преди финала, но не можах да го направя. Това е случай, който не мирише много добре“, заяви Моуриньо в интервю за YouTube канала The Obi One Podcast.

Последният трофей в историята на Тотнъм в момента е Купата на английската футболна лига, която тимът спечели през 2008 година.

Моуриньо пое Тотнъм през есента на 2019 г., заменяйки Маурисио Почетино, който беше уволнен заради слаб старт на сезона. Португалецът бе уволнен от лондонския клуб през април 2021 г. Това се случи по-малко от седмица преди финала за Купата на английската лига, в който Тотнъм загуби на косъм от Манчестър Сити с 0:1.

  Сподели
231