Уеб призна грешката на рефера в мача Ман Сити - Тотнъм


Н. Гавазов

 Уеб призна грешката на рефера в мача Ман Сити - Тотнъм

Шефът на съдийския корпус Хауърд Уеб призна, че реферът Саймън Хупър е допуснал грешка в края на последния мач от Висшата лига между Манчестър Сити и Тотнъм (3:3), лишавайки Джак Грилиш от възможността да излезе един на един срещу вратарите.

Да припомним, че в края на добавеното време на споменатия мач Хупър позволи на Сити да продължи мача след фаул срещу Ерлинг Холанд, но когато Грилиш бе готов да се измъкне, Саймън свири.

Играчите на Сити бяха изключително възмутени от решението на Хупър. Холанд изрази специално възмущението си, като по чудо избегна санкции от ФА.

Уеб признава, че Хупър е сгрешил в тази ситуация. Хауърд каза, че Саймън е "опустошен“ от късното решение да спре играта.

"Това е съдийска грешка. В този конкретен случай той (Хупър) вижда доста силен, безразсъден фаул от Емерсън Роял срещу Холанд. Това се случва в средата на терена и топката отскача към защитата. Той преминава през внимателен процес на мислене и се колебае, за да види, дали топката ще остане в пострадалата страна.  След като е взел решение и го е обмислил, той решава, че ще покаже жълт картон за този силен, безразсъден фаул.

Когато си на терена, не е толкова лесно да видиш в каква посока върви играта, отколкото когато гледаш надолу. И той решава да накаже провинилия се играч точно в момента, в който топката върви напред. Той свири и след това осъзнава, че е лишил пострадалия отбор от страхотна възможност. Той очевидно бе съсипан. Той ръководи мача добре в продължение на 93 минути, но знае, че всички ще говорят за този момент.

Беше много близо до края на мача, така че разбирам разочарованието на Манчестър Сити по този повод, защото това щеше да е страхотна възможност. Той просто изгради мнение, че е свирил в неподходящия момент. Изглеждаше, че е готов за да остави пострадалия отбор да продължи играта“, заяви Уеб.

  Сподели
388