Ливърпул обяви нов дългосрочен договор за Конър Брадли


Н. Гавазов

Ливърпул обяви нов дългосрочен договор за Конър Брадли

Ливърпул обяви, че Конър Брадли е подписал нов дългосрочен договор с клуба.

20-годишният десен бек, който трябваше да стане свободен агент в края на настоящата кампания, празнува четвъртата си година като играч на "червените" след пристигането си от Дънганон Юнайтед през 2019 г.

Откакто се издигна в системата на клубната академия, където си създаде репутация на атакуващ краен защитник, Брадли направи шест изяви за отбора на Юрген Клоп, като дебютира срещу Норич Сити в Купата на Лигата 2021-22.

Няколко месеца по-късно Брадли записа първия си гол за Ливърпул, като преди това влезе и от резервната скамейка при победата в Шампионска лига над Милан на "Сан Сиро".

Страхотен престой под наем с Болтън Уондърърс през сезон 2022-23 накара Брадли да натрупа седем гола и шест асистенции в 53 мача за Тротърс, въпреки че контузия в гърба възпрепятства прогреса му през последните няколко месеца.

Бранителят обаче вече се възстановинапълно и направи първото си участие за сезона при победата с 4:0 в Лига Европа над ЛАСК Линц в четвъртък, влизайки от пейката за последните осем минути.

"Толкова съм щастлив. Толкова съм щастлив за момчетата.

Имаме някои супер таланти тук, трябва да кажа. Брадли наистина е умен, смел, добър футболист. Истинска радост е да го видя отново в тренировка, той [Брадли] имаше страхотен предсезон с нас и изведнъж отсъстваше за дълго време, така че е добре да се върне", заяви Клоп.

Брадли вече спечели 13 старши мача за Северна Ирландия, представяйки нацията си в квалификациите за Евро 2024 и сблъсъците от Лигата на нациите, но не е играл за зелено-бялата армия от юни поради контузията си в гърба.

20-годишният футболист ще се бори за влизане в състава на Ливърпул, когато "червените" се изправят срещу Фулъм в неделния сблъсък от Висшата лига на "Анфийлд".

  Сподели
299