Тотнъм може да бъде наказан с отнемане на точки


Н. Гавазов

Тотнъм може да бъде наказан с отнемане на точки

От Тотнъм могат да бъдат отнети точки от Висшата лига за нарушаване на правилата на агентите, когато продаде нападателя Джърмейн Дефоу на Портсмут през 2008 г.

Тотнъм продаде Дефоу на Портсмут за £7.5 милиона преди 15 години и Спърс използваха за целта нелицензирания агент Мичъл Томас, който договори трансфера.

Освен това президентът на Тотнъм Даниел Леви нае агент Стюарт Питърс, който имаше лиценз, но чийто договор не беше готов към момента на сделката, както се изисква от правилата на ФА.

ФА бързо разбра за нарушенията на Тотнъм, но през януари 2010 г. Асоциацията реши да не налага никакви санкции срещу лондонския клуб.

Прави впечатление обаче, че през същата година ФА наложи двойни стандарти, след като отне 10 точки на Лутън за подобни нарушения.

Според The ​​Times, случаят на Тотнъм може да бъде преразгледан. Наказание грози не само клуба, но и ръководството му, включително и Леви.

През сезона (2009/10), в който Тотнъм беше пощаден от ФА, Спърс победи Манчестър Сити до четвъртото място във Висшата лига и се класирах за Шампионска лига за първи път от 1962 г.

  Сподели
533