Луис Диас се обърна към похитителите на баща си


Н. Гавазов

Луис Диас се обърна към похитителите на баща си

Нападателят на Ливърпул Луис Диас се обърна към Националната освободителна армия (ELN), лявата организация, която отвлече баща му в Колумбия и в момента го държи в плен.

"Днес с вас не говори футболист, а Лучо Диас, синът на Луис Мануел Диас, който ви говори. Мануел, баща ми, неуморен работник, нашата подкрепа в семейството, и той беше отвлечен. Моля ELN за бързото освобождаване на баща ми и моля международните организации да се намесят за освобождаването му.

С всяка секунда, с всяка минута страданието ни се увеличава. Майка ми, братята ми и аз сме отчаяни, разстроени и нямаме думи да опишем как се чувстваме.

Това страдание ще свърши едва когато го върнем у дома. Моля ви да го освободите незабавно, като зачитате неприкосновеността му и да спрете това възможно най-скоро. В името на любовта и състраданието ви молим да преосмислите действията си и да ни позволите да го приемем обратно.

Благодаря на колумбийците и на международната общност за подкрепата, която получихме. Благодаря ви за толкова много изрази на любов и солидарност в този труден момент, през който преминаваме ние и много семейства в моята страна“, написа Диас в социалната мрежа X (бивш Twitter).

Припомняме, че преди това нападателят пропусна няколко мача заради отвличането на родителите му в Колумбия. Майката на футболиста вече е освободена. По-рано в медиите се появи изявление от похитителите на отец Диас, в което те казаха, че ще го върнат у дома в близко бъдеще.

  Сподели
242