Мърсън: Тен Хаг загуби контрол над съблекалнята


Н. Гавазов

Мърсън: Тен Хаг загуби контрол над съблекалнята

Експертът на Sky Sports Пол Мърсън смята, че мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик Тен Хаг е загубил контрол над своите играчи.

След загубата от Манчестър Сити във Висшата лига с 3:0 през уикенда, в сряда Юнайтед загуби и от Нюкасъл със същия резултат в 1/8-финалите на Купата на Лигата.

Начинът, по който Юнайтед загуби и двата домакински мача, подсказва на Мърсън, че играчите на "червените дяволи" вече не слушат Тен Хаг.

"Бе шокиращо. Беше лошо. Отново им свършиха идеите. Говорим тези неща за Манчестър Юнайтед от години. Не виждаш индивидуалност и не виждатш какво се опитват да направят.

Когато погледнете другите отбори, можете да видите какво се опитват да направят. С Джо Уилок, Шон Лонгстаф и Жоелинтън, Нюкасъл ги доминираше в средата на терена.

Нюкасъл направи осем промени в стартовия си състав, но Юнайтед все пак загуби с 3:0. Футболните мачове могат да бъдат загубени по различни начини и всеки губи мачове, но сега те бяха напълно надиграни, точно както миналата седмица (поражение с 3-0 от Сити).

На Нюкасъл просто му беше твърде лесно. Те изобщо не бяха уплашени от "Олд Трафорд", те просто излязоха и играха.

Всяка седмица виждам Тен Хаг да дъвче дъвка с каменно лице. Това е единственото нещо, което виждам и трябва да се направи нещо.

Сега гостуването на Фулъм в събота е голям мач за тях. Не виждам как могат да продължат по този начин. Четох във вестниците, че уволнението му ще струва £15 милиона. Знам, че може да кажат, че това е много, но те току що заровиха £80 милиона, като отказаха да използват Джейдън Санчо.

Не знам колко време преследват този човек. Той бе напълно изолиран след като се изказа. Вероятно ще отиде под наем през януари и те ще му платят половината заплата.

Трябва да се подреди и лично аз намирам атмосферата им за токсична. Не виждам никакъв намек за токсичност зад кулисите - по-скоро съм загрижен за това, което се случва на терена. Те са пълна бъркотия и ако не бе спасената дузпа в последната минута срещу Копенхаген, те щяха да завършат домакинския мач наравно. Стига, бъдете сериозни.

Според мен той е под сериозен натиск и те трябва да имат среща и да обсъдят какво да правят по-нататък. Той е загубил контрол над играчите - иначе те не губят по начина, по който губят.

Всеки губи футболни мачове, но те могат да бъдат загубени по различни начини и поражения срещу Нюкасъл и Ман Сири показват, че просто са надиграни. Не е добре. На Нюкасъл всичко бе твърде лесно“, заяви Мърсън.

  Сподели
281