Постекоглу: Почетино оказа невероятно влияние върху Тотнъм


Н. Гавазов

 Постекоглу: Почетино оказа невероятно влияние върху Тотнъм

Мениджърът на Тотнъм Анге Постекоглу заяви, че неговият предшественик Маурисио Почетино е имал "невероятно влияние" върху "шпорите".

В понеделник Почетино ще посети Тотнъм, където бе мениджър от 2015 до 2019 г., като мениджър на Челси.

И въпреки че Почетино не спечели нищо със Спърс, Постекоглу не се съмнява, че това е бил успешен период за клуба.

"Няма съмнение, че той е оказал невероятно влияние върху този футболен клуб. Крайната цел и амбиция на всички нас е да оказваме влияние в нашите роли.

Не можете да спорите с влиянието, което имаше върху този футболен клуб. Той на практика полетя към слънцето в Шампионска лига и бе близо до спечелването на лигата, така че работата, която свърши, е неоспорима.

Всеки, който е работил с него тук, говори изключително високо за него като човек и като треньор. Очаквам нищо по-малко от уважение към Маурисио от всички в този футболен клуб, включително феновете.

Това не означава, че той ще получи почетен коридор в понеделник вечерта, защото искаме да спечелим мача. Не мисля, че той очаква това.

Неговото време тук и въздействието, което имаше, са неоспорими и ще издържат изпитанието на времето и когато хората погледнат назад към времето, прекарано от Маурисио тук, те ще го погледнат само с уважение и обич“, заяви Постекоглу.

  Сподели
324