Постекоглу: Огромната ни издръжливост ме вълнува


И. Ангелов

Постекоглу: Огромната ни издръжливост ме вълнува

Мениджърът на Тотнъм Анже Постекоглу е изумен от "устойчивостта", която отборът му е показал по пътя към върха във Висшата лига. Австралиецът е начело на фантастичен обрат в представянето, откакто пое поста треньор на Тотнъм през лятото. След осем мача тимът му е начело в класирането, изпреварвайки Арсенал по отбелязани голове, и остава непобеден в лигата.

След като завършиха на осмо място във Висшата лига през миналия сезон, "шпорите" успяха да се изкачат до върха на таблицата, въпреки че загубиха звездата си Хари Кейн към Байерн Мюнхен преди началото на настоящата кампания.

Капитанът Сон Хьонг-Мин заедно с летните попълнения Джеймс Мадисън, Мики ван де Вен и Педро Порро помогнаха да се компенсира загубата на талисмана и да се укрепи отбора на Постекоглу, който е доволен от напредъка им.

Въпреки това той казва, че все още има какво да се подобри, особено в атака, както цитира Sky Sports: "Когато говорим за трансформация, имаме много нови играчи, нов мениджър, нов начин на игра, подобна промяна винаги ще отнеме известно време. Честно казано, тази част от играта ни все още е областта, в която има най-много подобрения, атакуващата страна на играта ни - можем да бъдем още по-агресивни в начина си на игра и да създаваме още повече възможности.

"Но бих балансирал това с огромната устойчивост, която показахме, и солидността в защита, която имахме, като се има предвид, че разполагахме с напълно нова задна линия и нова конфигурация в средата на терена. Така че това е един вид балансиране на тези неща - да искаш да бъдеш такъв отбор, но също така да разбереш, че трябва да изградиш някои други аспекти на отбора.

"В момента жонглираме доста добре, но все още смятам, че когато станем отбора, в който искам да се превърнем, това е областта, в която все още имаме най-много да се усъвършенстваме - атакуващите зони."

  Сподели
204