Дисквалификацията на Тонали ще бъде обявена другата седмица


Н. Гавазов

Дисквалификацията на Тонали ще бъде обявена другата седмица

Решението за отстраняването на полузащитника на Нюкасъл Сандро Тонали може да бъде взето още следващата седмица.

Тонали отлетя от Нюкасъл за Торино във вторник, за да говори с адвокатите на Италианската футболна федерация и местните следователи.

В резултат на това Сандро призна, че наистина е залагал на футболни мачове, а в Италия това се наказва с дисквалификация до три години.

Фактът, че Тонали призна вината си и оказа пълно съдействие на разследването, означава, че Сандро вероятно ще се размине с едногодишна дисквалификация. Именно върху това ще работи Федерацията.

Според La Gazzetta dello Sport, отстраняването на 23-годишния полузащитник може да бъде обявено преди мача на "свраките“ срещу Борусия Дортмунд в Шампионска лига следващата седмица.

Така двубоят срещу Кристъл Палас във Висшата лига в събота обещава да бъде последният за Тонали преди Сандро да започне да изтърпява наказанието си.

Имайте предвид, че това ще бъде удар не само за Нюкасъл, но и за италианския национален отбор, защото Тонали ще бъде принуден да пропусне Евро 2024 следващото лято.

Според италианската преса, Тонали е залагал на мачовете на бившия си клуб Милан, но само на победа и само на тези мачове, в които не е участвал.

По време на срещата с разследващите Тонали предостави и медицинско свидетелство, че има зависимост от залагания.

  Сподели
193