И с десет Тотнъм взе първото място (видео)


И. Ангелов

И с десет Тотнъм взе първото място (видео)

Лутън посрещна Тотнъм в локалното дерби от осмия кръг на Висшата лига, и след победата с 1:0 в ранната среща от кръга "шпорите" повеждат класирането на английското първенство. Днес обаче Ив Бисума бе изгонен в първото полувреме и въпреки това момчетата на Анге Постекоглу успяха да вкарат и да вземат мача впоследствие.

В първата част срещата се играеше пред вратата на Лутън, но защитата издържаше. Все пак в 40-ата минута изненадващо домакините поведоха след статично положение преди да бъде отсъдено нарушение в атака и голът - отменен. В четвъртата добавена минута на първото полувреме Бисума опита да спечели дузпа със симулация и бе изгонен с втори жълт картон.

Така на почивката Ришарлисон бе сменен от Хьойберг, а в 52-ата минута след къс корнер Джеймс Мадисън изигра добре топката и премина съперник, центрира за Ван де Вен и той обърна топката към далечния ъгъл за 1:0.

Последва смяна на Сон и Мадисън с дефанзивните Емерсон Роял и Скип от Постекоглу, с което гостите задържаха преднината си и взимат рекорден брой точки от повече от 60 години насам за 8 кръга (20т.), заставайки на лидерската позиция за момента във Висшата лига.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
348