Клоп продължава да смята, че Джоунс не е заслужавал изгонване


Н. Гавазов

Клоп продължава да смята, че Джоунс не е заслужавал изгонване

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп все още вярва, че неговият полузащитник Къртис Джоунс не е заслужавал да бъде изгонен в мача от Висшата лига срещу Тотнъм.

Във вторник стана ясно, че жалбата на Ливърпул срещу червения картон на Джоунс за груба игра срещу Ив Бисума е била отхвърлена. Сега Къртис ще трябва да изтърпи наказание от три мача.

Клоп обаче е склонен да вярва, че системата VAR е подвела рефера Саймън Хупър, като е показала стоп-кадър и забавено повторение на монитора на тъчлинията.

"Говорихме много за процеса на VAR и как те (съдиите) разговарят помежду си, но имаше друга ситуация в този мач, когато Къртис Джоунс получи червен картон. Поддържам мнението си, че това не е червен картон.

Съдията бе поканен на монитора и през първите три секунди той гледаше замразена картина. Аз самият веднага бих показал червен картон за тази снимка. След това той видя повторението на забавен каданс и аз самият бих показал червен картон за това повторение на забавен каданс.

Но това не е червен картон. Ние обжалвахме и комисията на ФА каза, че няма очевидна съдийска грешка, но аз мисля, че има. Първоначално реферът показа жълт картон. След това имаше ясна грешка поради замразена картина и повторение на забавен каданс. Ние не успяхме да върнем Къртис, но сега нищо не може да се направи по въпроса", заяви Клоп.

  Сподели
202