Постекоглу: Никога не съм бил истински фен на VAR


Н. Гавазов

Постекоглу: Никога не съм бил истински фен на VAR

Мениджърът на Тотнъм Анге Постекоглу съобщи, че никога не е бил фен на VAR и не очаква съвършенство от системата.

"Никога не съм бил истински фен на VAR, откакто се появи.

Няма друга причина за това, освен че усложнява области от играта, които според мен са били доста ясни в миналото, но в същото време разбирам защо въвеждането на технологията бе неизбежно. Трябва да се примирим с това.

Изглежда не можем да разберем, че никакви технологии няма да направят играта без грешки и това е основният проблем. В миналото разбирахме, че грешките са част от играта, включително съдийските грешки.

Трябваше да се примириш с това и някои хора го понасяха по-добре от други, но това бе част от играта. Историята на футбола е пълна с лоши съдийски решения, но всички ние го приехме като част от играта, защото имаме работа с човешки същества.

Мисля, че хората грешат, когато смятат, че VAR ще направи играта без грешки. Не мисля, че има такава технология за това, защото голяма част от нашата игра не е фактическа. Зависи от интерпретацията, интерпретацията от хората. Ще прави грешки точно по същия начин, по който ги правят треньорите и играчите.

Когато поставиш летвата толкова високо, тя непременно ще се провали и ако хората смятат, че VAR ще бъде перфектен в даден момент, това никога няма да се случи“, заяви Постекоглу.

  Сподели
280