Инглънд е обслужвал мач в ОАЕ преди Тотнъм - Ливърпул


Н. Гавазов

Инглънд е обслужвал мач в ОАЕ преди Тотнъм - Ливърпул

Дарън Инглънд е обслужвал двубой в ОАЕ по-малко от 48 часа преди мача от Висшата лига между Тотнъм и Ливърпул.

Именно грубата грешка на Инглънд, който изпълняваше ролята на VAR съдия в мача на стадион "Тотнъм Хотспър" в събота, доведе до отмяната на гола на нападателя на Ливърпул Луис Диас.

В резултат на това вчера съдийската институция обяви отстраняването на Инглънд и Дан Кук, който бе асистент на ВАР, от работа в предстоящите мачове от Висшата лига.

Сега обаче има допълнителни въпроси към съдийската колегия, тъй като изглежда, че Инглънд и Кук са били част от английската делегация, която ръководи мача на Ал Шарджа срещу Ал Айн в ОАЕ миналия четвъртък.

Майкъл Оливър, който беше четвъртият съдия на мача между Тотнъм и Ливърпул, бе главен съдия на мача в ОАЕ, а Инглънд и Кук му помагаха.

Работата в четвъртък е нещо обичайно за английските рефери, които ръководят мачове от европейските клубни турнири, но едно пътуване до ОАЕ изглежда много по-уморително като полет дори до края на Европа.

Британската делегация се върна в Лондон от ОАЕ едва в петък. Въпреки това съдийството, ръководено от Хауърд Уеб, назначи Инглънд и Кук за важния мач от Висшата лига още на следващия ден, съобщава The Telegraph.

  Сподели
439