Невил защити виновните рефери


Н. Гавазов

Невил защити виновните рефери

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Гари Невил защити рефера на ВАР Дарън Инглънд след гафа му в мача от Висшата лига между Тотнъм и Ливърпул.

Както е известно, именно заради грешка на Инглънд голът на нападателя на Ливърпул Луис Диас бе отменен в 34-ата минута на съботния мач.

Има призиви сред феновете на Ливърпул съдийската институция да уволни Дарън и неговия помощник Дан Кук, но Невил смята, че това би било прекалено.

"VAR направи наистина голяма грешка. Но ние всички искахме решенията да се вземат по-бързо и мисля, че те се опитваха да увеличат скоростта на вземане на решения.

Бързането винаги ражда небрежност, така че сега е важно отново да намерим баланса. Двама рефери бяха отстранени от следващите им мачове. Представете си как се чувстват тази сутрин и нека бъдем хора.

Тези видове грешки имат последствия, но според мен спиране от няколко мача е повече от достатъчно.

Мислете за това като за дисквалифициране на играч. Не заслужава ни най-малко уволнение, така че нека не използваме фразата "извиненията не означават нищо“. Те значат. Това е важна ценност, която всичките ни родители се опитаха да възпитат в нас.

Поемането на отговорност и признаването на грешките ви е важно и трябва да се цени.

И накрая, насладете се на вашата неделя и очаквам с нетърпение да бъда обиден за този туит“, написа Невил в акаунта си в Туитър.

  Сподели
452