Наказаха виновния рефер


Н. Гавазов

 Наказаха виновния рефер

Дарън Инглънд бе отстранен от съдийската институция след фиаското му като рефер на ВАР по време на мача ТотнъмЛивърпул вчера.

Именно Инглънд носи основната вина за това, че голът на нападателя на Ливърпул Луис Диас в 34-ата минута на мача от Висшата лига срещу Тотнъм не беше зачетен.

Игълланд смяташе, че съдията на терена Саймън Хупър е отсъдил гола за Ливърпул. Следователно, след като се увери, че Диас не е в засада, Дарън сигнализира на колегата си, че проверката на VAR е завършена и не е необходима намеса.

Въпреки това, първоначалното решение на Хупър, разчитайки на неговия съдия, означаваше, че голът бе отменен. В резултат на това решението остана в сила, което предизвика силен скандал и съдебната система беше принудена да признае "сериозна човешка грешка“.

Инглънд трябваше да се върне на работа днес като четвърти съдия за мача от Висшата лига между Нотингам Форест и Брентфорд.

В последния момент обаче Дарън беше изтеглен от мача и заменен от Крейг Поусън, съобщи Би Би Си.

Междувременно Дан Кук, който изпълняваше ролята на помощник на Инглънд предната вечер, бе отстранен от ролята си на помощник-съдия за мача между Фулъм и Челси в понеделник. Неговото място ще заеме Еди Смарт.

  Сподели
453