Ман Юнайтед, Арсенал и Челси следят ситуацията с Осимен


Н. Гавазов

Ман Юнайтед, Арсенал и Челси следят ситуацията с Осимен

Триото от Висшата лига Манчестър Юнайтед, Арсенал и Челси са сред редица клубове, които следят ситуацията на Виктор Осимен в Наполи, след като нападателят бе обект на шега от италианския отбор в TikTok.

По-рано тази седмица Осимен бе обект на два обидни видеоклипа в TikTok, публикувани в официалния акаунт на Наполи, единият, който осмива нигериеца за пропускане на дузпа, а другият го нарича "кокосов орех", разглеждан от мнозина като расова обида.

Агентът на футболиста Роберто Календа оттогава нападна действащите шампиони от Серия А и заплаши със съдебни действия, твърдейки, че видеоклиповете, които вече са изтрити, са причинили "много сериозни щети" на неговия клиент.

Наполи отговори с изявление, което гласи: "Калчо Наполи, желаейки да избегне всякакво използване на проблема, изтъква, че никога не сме искали да обиждаме или да се подиграваме на Виктор Осимен, който е съкровището на този клуб. Като доказателство за това, по време на лятната подготовка клубът твърдо отхвърли всяка получена оферта за трансфер на нападателя в чужбина. Социалните медии, по-специално TikTok, винаги са използвали експресивна форма на език с леко сърце и креативност, без да искат, както в случая с Осимен като главен герой, да имат някакво намерение за обида или подигравка. Във всеки случай, ако Виктор е забелязал обида към него, това не е било целта на клуба".

Осимен изтри почти всичките си публикации, свързани с Наполи, в Instagram, но той започна и отбеляза при победата на Наполи с 4:1 над Удинезе в сряда, а треньорът Руди Гарсия настоя , че 24-годишният играч е "съсредоточен на 100% в нашия проект".

"Мога да ви уверя, че Виктор обича тази фланелка“, каза Гарсия пред репортери. "Той е съсредоточен на 100% в нашия проект. Имам много добри отношения с Виктор.

Радвам се за него, защото той вкара тази вечер. След мача в Болоня всички бяхме разочаровани, ядосани, особено Виктор, защото изпусна дузпата.

В спортния аспект и на други нива, особено в TikTok, през последните дни имаше много неща за коригиране".

Въпреки това се смята, че дългосрочното бъдеще на Осимен в Наполи е несигурно, а The Sun съобщава, че Ман Юнайтед, Арсенал и Челси следят ситуацията на нападателя заедно с Реал Мадрид и Пари Сен Жермен.

На клубове от Саудитска Арабия също се приписва интерес към нигериеца, като се разбира, че Ал-Хилал е предложил оферта от около £120 милиона, отхвърлена от Наполи по време на летния трансферен прозорец.

Осимен, който има договор в Неапол до юни 2025 г., се утвърди като един от най-резултатните нападатели в Европа, откакто се присъедини към партенопеите през юли 2020 г., отбелязвайки 63 гола в 108 мача за Наполи във всички турнири.

Роденият в Лагос нападател вкара 26 гола в 32 мача в Серия А през миналия сезон, за да спечели "Златната обувка", и оттогава вкара четири пъти в седем мача през този сезон.

Остава да видим дали Осимен ще играе за Наполи в мача им срещу Лече в събота.

  Сподели
326